Guvernul german a publicat videoclipuri în care laudă leneșii țării pe fondul luptei cu al doilea val al pandemiei, relatează BBC.

Reclama guvernului germanFoto: Captura YouTube

Primul videoclip, denumit „#eroi speciali - Împreună împotriva corona”, înfățișează un bărbat în vârstă amintindu-și de iarna lui 2020.

„Soarta acestei țări era în mâinile noastre”, afirmă acesta, adăugând că „așadar ne-am mobilizat tot curajul nostru și am făcut ce ni se cerea, singurul lucru corect: N-am făcut nimic. Absolut nimic”.

Guvernul federal a afirmat că vor ca aceste videoclipuri comice să transmită un mesaj clar publicului că reducerea contactelor este vitală pentru prevenirea răspândirii suplimentare a virusului.

„Canapeaua noastră a fost prima linie a frontului și răbdarea arma noastră”, spune primul videoclip. Un al doilea o înfățișează pe iubita bărbatului în timp ce un al treilea prezintă un bărbat care își amintește de zilele sale de gaming din perioada carantinei.

„Înainte de pandemie eram fără îndoială cea mai leneșă persoană din această țară, nu îmi părăseam aproape niciodată apartamentul, mă jucam jocuri pe calculator fără niciun fel de ambiție și mâncam ravioli direct din conservă fiindcă eram prea leneș ca să o încălzesc”, spune bărbatul.

„Prietenii îmi spuneau Toby Leneșul dar îmi era prea lene să mă enervez din cauza asta”, mai adaugă acesta.

Reclamele au declanșat controverse pe platformele social media, fanii lor salutând abordarea umoristică a guvernului în timp ce criticii sunt revoltați de aparente comparații cu perioada celui de-al Doilea Război Mondial.