Huawei speră să „reseteze” relațiile cu Statele Unite sub administrația democratului Joe Biden, potrivit unui director al companiei chineze de echipamente de telecomunicații și telefoane mobile, transmite CNBC.

Showroom Huawei din BeijingFoto: Profimedia Images

Paul Scanlan, director tehnologic la Huawei Carrier Business Group, unitatea Huawei care gestionează implementarea rețelelor 5G, a declarat pentru CNBC că, atunci când „există o schimbare în guvern, există întotdeauna posibilitatea de a reseta relațiile”.

Administrația Trump a anunțat noi sancțiuni împotriva Huawei în luna august, acestea tăind accesul companiei chineze la tehnologiile dezvoltate în Statele Unite.

Noile sancțiuni sunt doar ultima rundă de acțiuni împotriva Huawei de administrația Trump în ultimele 15 luni, aceasta afirmând despre gigantul tech că reprezintă un risc pentru securitatea națională și că spionează în favoarea Beijingului.

„Desigur, sub administrația anterioară, am avut o mulțime de provocări”, a declarat Scanlan pentru CNBC, referindu-se aparent la Casa Albă, acesta afirmând că Huawei a „depus eforturi pentru a depăși aceste provocări” alături de clienți și furnizori.

În ciuda acestor probleme, compania chineză rămâne „optimistă” că neînțelegerile cu guvernul american pot fi depășite, potrivit lui Scanlan, acesta adăugând că „am saluta mai mult dialog”.

„Prin dialog vine înțelegerea, apoi vine încrederea și apoi oamenii pot face afaceri împreună”, a subliniat acesta.

Mai multe țări, printre care Marea Britanie și Australia, au interzis folosirea echipamentelor Huawei în rețelele lor 5G din motive de securitate. Autoritățile franceze au spus că preferă vânzătorii europeni, dar nu au mers până la o interdicție explicită asupra Huawei.

Suedia a interzis Huawei accesul la rețelele sale 5G, deși decizia a fost suspendată de o instanță suedeză.

Japonia a exclus de facto Huawei din rețeaua sa 5G după ce guvernul a interzis achizițiile publice de echipamente ale companiei prin noi reguli anunțate în 2018. Cu toate acestea, nu a menționat explicit compania chineză.

Citește și: