Western Union a declarat vineri că suspendă transferurile de bani ale SUA către Cuba în următoarele 10 zile, pe fondul recentelor sancțiuni impuse de administrația Trump asupra insulei conduse de comuniști. Decizia WU reprezintă o lovitură pentru mulți cubanezi care se bazează pe remitențele membrilor familiilor care lucrează în SUA, transmite Reuters.

DolariFoto: Dreamstime.com

Clienții WU vor trebui acum să găsească noi modalități de a trimite bani rudelor de acasă, Cuba trecând printr-o criză profundă după prăbușirea Uniunii Sovietice, criză exacerbată de pandemia de coronavirus.

O cale ar fi trimiterea de cash prin intermediul zborurilor din Statele Unite care se reiau săptămâna viitoare după ce Cuba și-a închis frontierele la începutul pandemiei. O alta ar putea fi noile platforme digitale.

Remitențele au devenit una dintre cele mai importante surse de valută într-o economie ineficientă condusă de un stat aflat sub embargo comercial al SUA.

"Astăzi am informat clienții noștri că au un timp limitat pentru a trimite bani celor dragi din SUA în Cuba", a declarat Western Union într-un comunicat. Cea mai mare firmă de transfer de bani din lume a declarat că 22 noiembrie este termenul limită pentru clienți să trimită bani în Cuba, în timp ce 23 noiembrie este termenul limită pentru ca aceștia să-i ridice.

Cu toate acestea, această limitare privind transferurile către Cuba ar putea fi doar o chestiune de timp, dacă noul președinte ales Joe Biden va anula deciziile lui Trump în privința remitențelor și călătoriilor.