Hoțul unei relicve care conține sângele papei polonez Ioan Paul al II-lea, dispărut din catedrala din Spoleto (centrul Italiei) în septembrie, a fost identificat, a declarat vineri poliția locală, potrivit AFP.

Procesiune cu relicva Sf. Papa Ioan Paul al II-lea in CapitalaFoto: angelus.com.ro

Este vorba despre un bărbat de cincizeci și nouă de ani care locuiește în Toscana, într-un orășel la 30 km de Florența, cunoscut de poliție pentru că a furat deja alte obiecte sacre.

Casa sa a fost deja percheziționată din ordinul procurorului șef din Spoleto, dar prețioasa relicvă nu a fost încă găsită, au spus polițiștii, care continuă căutările.

Relicva furată, o cruce cu un bulb de picături de sânge plasate într-un relicvar de aur, a fost oferită Arhiepiscopiei Spoleto-Norcia în urmă cu patru ani de cardinalul Stanislaw Dziwisz, care la acea vreme era Arhiepiscop al Cracoviei și care a fost secretarul privat al Papei ani de zile.

Poliția l-a găsit pe hoț grație sistemului de supraveghere video instalat în catedrală și pe străzile orașului. Echipat cu un rucsac și ascuns sub o pălărie, a comis furtul în mijlocul zilei.

Relicva Papei, care a murit în 2005 și a fost canonizat în 2014, a fost păstrată într-o nișă din catedrală, protejată de o mică poartă de fier.

Alarma nu s-a declanșat. Hoțul s-a dus apoi la gară de unde a luat trenul pentru a se întoarce acasă.