Autorităţile din Thailanda au confiscat ketamină de contrabandă în valoare de circa un miliard de dolari şi având ca destinaţie probabilă în cea mai mare parte Europa, Japonia sau Coreea de Sud, a anunţat joi Biroul thailandez antidrog, transmit Reuters și Agerpres.

KetaminaFoto: Wavebreak / Profimedia Images

Potrivit lui Montri Yimyaem, şeful Biroului, mărimea acestei capturi indică spre o reţea multinaţională, Thailanda urmând să coopereze cu alte ţări şi cu agenţii internaţionale pentru identificarea ei.

„Acest drog nu este popular în Thailanda şi este vândut mai ales în străinătate, inclusiv în Europa, Australia, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud”, a afirmat acesta.

Ketamina este utilizată în medicină ca anestezic sau antidepresiv, dar mai este folosită ca drog recreativ pentru a induce senzaţii de transă şi uneori halucinaţii.

Anchetatorii au descoperit 457 de saci cu câte 25 kg de ketamină într-un depozit din provincia Chachoengsao, la est de capitala Bangkok, după ce şi-au extins investigaţia în urma găsirii în Taiwan a 300 kg de ketamină provenită din Thailanda.

„Această descoperire este doar începutul, vor exista investigaţii suplimentare pentru confiscarea câştigurilor ilicite obţinute din traficul de droguri”, a subliniat ministrul justiţiei, Somsak Thepsutin.

Citește și: