Un nou caz de coronavirus a fost detectat în rândul personalului de la Casa Albă, unde mai multe rude ale lui Donald Trump care au participat la noaptea electorală din 3 noiembrie au dat deja rezultate pozitive, potrivit AFP.

Casa Alba - Aripa de VestFoto: whitehouse.gov

Directorul politic al Casei Albe, Brian Jack, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 în weekend, potrivit New York Times și CNN. El a petrecut seara de marți în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale la Casa Albă.

Un alt consilier al președintelui a fost testat pozitiv, potrivit cotidianului, dar nu îl numește și nu specifică dacă a fost prezent în noaptea alegerilor.

Acestora li se alătură șefului de cabinet al președintelui Mark Meadows, ministrului locuințelor și dezvoltării urbane, Ben Carson, și David Bossie, șeful echipei juridice responsabile cu căile de atac în mai multe state în care republicanii denunță frauda electorală.

Câțiva înalți oficiali ai administrației Trump au contractat Covid-19 în ultimele săptămâni, inclusiv șeful statului însuși și soția sa Melania.

Statele Unite au înregistrat un total de aproape 240.000 de decese miercuri de la începutul pandemiei pentru mai mult de 10,3 milioane de cazuri și în prezent înregistrează peste 100.000 de cazuri noi în fiecare zi.