Poliţia austriacă a arestat 30 de persoane suspectate de legături cu mișcări islamiste în urma a peste 60 de percheziţii întreprinse luni în patru regiuni diferite ale Austriei, informează Reuters şi The Times, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ancheta, despre care parchetul austriac afirmă că nu are legătură cu atacul terorist de la Viena, a fost demarată în urma cu circa un an, vizând „peste 70 de suspecţi şi mai multe asociaţii bănuite că susţin şi aparţin de organizaţiile teroriste Fraţii Musulmani şi Hamas”, anunţă biroul procurorilor din regiunea Stiria.

Hamas, care a câştigat alegerile parlamentare în teritoriile palestiniene în 2006, a fost fondată ca ramură a Fraţilor Musulmani. Hamas este desemnată organizaţie teroristă de SUA şi UE.

Fraţii Musulmani nu se află pe lista neagră a organizaţiilor teroriste, însă procurorii susţin că investighează legăturile între cele două organizaţii. Raidurile de luni au fost întreprinse în patru dintre cele nouă regiuni ale Austriei: în Stiria, a cărei capitală este Graz, în Carintia, Viena şi Austria de Jos.

Poliţia austriacă a arestat până acum zece suspecţi în conexiune cu atacul comis săptămâna trecută de un bărbat de 20 de ani care fusese condamnat anterior pentru că încercase să se ralieze grupării Stat Islamic în Siria.

Citește și: