Un televanghelist american care a descris pandemia de COVID-19 ca un „privilegiu” a murit din cauza bolii, relatează Insider.

TelevangelismFoto: Eitan Abramovich / AFP / Profimedia Images

Irvin Baxter a murit marțea trecută în spital după ce a fost internat cu coronavirusul, a anunțat Endtime Ministries, parohia fondată de acesta.

Bărbatul în vârstă de 75 de ani a fost susținător înfocat al lui Donald Trump și a sugerat că sexul premarital ar fi motivul pentru care există coronavirusul.

În timpul unei discuții la o emisiune TV despre Apocalipsă, Baxter a predicat despre „păcatul curviei” în afara căsătoriei.

„M-am gândit la curvie și am făcut puțină cercetare”, a afirmat acesta, precizând că „sper că această cercetare nu este corectă dar am luat-o direct din enciclopedie. Ea spune că 5% din noile mirese din America sunt acum virgine. Asta înseamnă că 95% au comis deja curvie!”

Baxter a subliniat că milioane de americani trăiesc împreună și fac sex fără a fi căsătoriți, un păcat pedepsibil în ochii lui Dumnezeu.

„Dumnezeu ar putea folosi asta (pandemia de COVID-19) ca o trezire la realitate”, a declarat televanghelistul despre coronavirus.

„Acest coronavirus ar putea fi un privilegiu fiindcă vă spun de pe-acum, există o judecată mult mai mare care vine. Este în Biblie”, a adăugat acesta.

Baxter i-a denunțat pe oamenii care „cred că putem să îl ignorăm pe Dumnezeu și să ducem o viață păcătoasă”.

Numărul infecțiilor cu coronavirusul a depășit 10 milioane de contagieri în Statele Unite și peste 236.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în această țară, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Baxter a fost un televanghelist din Texas și prezentator al unei emisiuni TV despre profeții biblice care a fost văzută de peste 100 de milioane de persoane în America de Nord, potrivit comunicatului de presă al Endtime Ministries.

Citește și: