Liderul majorității republicane din Senatul Statelor Unite și aliatul lui Donald Trump, Mitch McConnell, a fost reales marți în statul său din Kentucky, potrivit Fox News și New York Times.

Mitch McConnellFoto: Flickr

Tory, în vârstă de 78 de ani, l-a învins pe candidatul democrat și fostul pilot de luptă Amy McGrath.

Bun strateg, Mitch McConnell a obținut sub mandatul lui Donald Trump confirmarea de către Senat a peste 200 de judecători conservatori, inclusiv trei judecători ai Curții Supreme. Camera superioară are puterea de a confirma magistrații numiți de președintele SUA.

Oricare ar fi rezultatul alegerilor prezidențiale de marți, acest record va fi de durată, deoarece aceste funcții sunt „pe viață” și Donald Trump a ales judecători care sunt în general tineri.

Mitch McConnell este ales în camera superioară a Congresului din ianuarie 1985. Deține recordul de ani petrecuți la conducerea unui grup parlamentar din Senat: a fost lider al minorității republicane între 2007 și 2015, apoi a rămas la conducerea majorității când republicanii au recâștigat controlul.

Pagina sa oficială de senator amintește cu mândrie că a fost numit „cel mai conservator lider al unui partid din istoria Senatului”.

Aliat al lui Donald Trump, el a criticat totuși gestionarea pandemiei Covid-19, care a ucis peste 230.000 de oameni în Statele Unite.