Articol actualizat

Atac armat în șase locuri diferite din Viena: Patru persoane (dintre care un atacator) au murit, iar 15 au fost rănite / Cel puțin un atacator este în libertate (ministrul de Interne)

de N.O.     HotNews.ro
Luni, 2 noiembrie 2020, 22:11 Actualitate | Internaţional


Atac armat Viena
Foto: Captura video
Cel puțin 4 persoane au murit luni seară la Viena în urma unui atac terorist: doi civili aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Un atacator a reușit să dispară, fiind căutat în prezent de polițiști. Din cauza situației periculoase, vienezii sunt rugați pe cât posibil să rămână în case, iar elevii nu trebuie să meargă marți la școală. Întregul centru al Vienei este înconjurat. „Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atacul ca fiind un „atac terorist respingător”. Autoritățile au ținut o conferință de presă marți dimineața la ora 6 (ora 7 în România), care a fost transmisă LIVE de HotNews.ro

Conferința de presă poate fi urmărită aici:Primele focuri de foc au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate - mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

La fața locului, forțele de poliție s-au mobilizat în număr mare pentru a asigura perimetrul, a remarcat un fotograf AFP, în timp ce trecătorii fugeau. La scurt timp după aceea, spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdownul impus de pandemie.

Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a spus guvernul, în timp unul dintre atacatori a fost împușcat de polițiști.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la identitatea persoanei decedate. Primarul orașului a raportat, de asemenea, 15 persoane spitalizate, dintre care 7 în stare gravă.

Atacul are loc în ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei noi carantine în Austria.

"O a doua carantină este pusă în aplicare de marți până la sfârșitul lunii noiembrie", a declarat sâmbătă cancelarul conservator Sebastian Kurz, într-o conferință de presă la Viena. De marți, va fi interzisă ieșirea între orele 20:00 și 06:00, iar întâlnirile private vor fi limitate la maximum două gospodării.


Principalele informații, LiveText:

07:25: Întrebare: Ce ar trebui să facă oamenii care lucrează în centrul Vienei? Dacă este posibil, acești oameni ar trebui să rămână acasă astăzi, spune Nehammer. Poliția va face tot posibilul pentru a asigura siguranța tuturor. Conferința de presă s-a încheiat.

07:20: Doi dintre civili erau bărbați, iar o altă victimă a era femeie. Atacatorul era bărbat (ceea ce înseamnă că numărul morților a crescut cu unul de la ultima actualizare). Ruf și Nehammer sunt întrebați dacă atacul a fost antisemit. „Este clar că este o persoană radicalizată despre care credem că simpatizează cu milițiile Statului Islamic, dar în plus nu putem spune nimic, deoarece încă investigăm”, răspund ei.

07:09: Autoritățile sunt întrebate dacă este posibil să existe doar un singur atacator. „În momentul de față credem că sunt mai mulți. Dar investigăm orice pistă”, răspunde Ruf. „Este încă dificil de spus cu certitudine dacă a fost unul sau mai mulți atacatori. Mulți martori sunt răniți, traumatizați. Trebuie să analizăm datele, și vă rugăm să înțelegeți că va dura ceva timp. În acest stadiu nu există un răspuns clar”, a mai spus Ruf

07:05: Ruf confirmă că personal polițienesc suplimentar va fi detașat în Viena. Ministrul de interne Karl Nehammer: „Poliția s-a asigurat ca atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ținute sub control. „Am început investigațiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranță. Mulțumim poliției și tuturor partenerilor care au lucrat cu noi în aceste ore dificile. ”

07:01: Franz Ruf, directorul general pentru securitate publică din Viena, la conferința de presă: „Am lucrat intens la identificarea atacatorului ucis. Locuința acestuia a fost deja percheziționată.

05.30: Prim-ministrul canadian Justin Trudeau, pe Twitter: "Atacul de astăzi din Viena este oribil și sfâșietor. Condamnăm cu tărie acest act de terorism. Inimile noastre se îndreaptă către poporul Austriei și către toți cei afectați de acest act deplorabil".

04.30: Elevii pot rămâne acasă, chiar dacă au cursuri, mai spune ministrul de interne Karl Nehammer. Autoritățile vor informa cetățenii despre cele mai recente date într-o conferință de presă, marți dimineața la ora 6.

03.30: O femeie care a fost grav rănită a decedat, a informat radiodifuzorul public ORF pe contul său de Twitter. "Aceasta este cea mai grea zi trăită de Austria de o lungă perioadă de timp", a declarat Karl Nehammer. Directorul general al siguranţei publice Franz Ruf a anunţat "o întărire a controalelor la frontiere" şi organizarea de baraje în oraş, transmite AFP.

02.40: Poliţia cehă a anunţat luni seara că efectuează controale la frontiera cu Austria după atacul terorist produs în cursul serii la Viena de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, transmite marţi AFP. "Poliţia efectuează controale ale vehiculelor şi pasagerilor la punctele de trecere a frontierei cu Austria ca măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena", a informat poliţia cehă pe Twitter.

02.20: Ministrul austriac de Interne, Nehammer, a spus că cel puțin un atacator este încă în libertate și face apel la public să evite centrul Vienei.

02.00: Într-o postare pe Twitter, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell s-a declarat "şocat şi mişcat" de aceste atacuri, pe care le-a calificat drept "un act de laşitate, violenţă şi ură". "Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor, precum şi de cetăţenii Vienei. Suntem alături de voi", a adăugat oficialul european.

"Peste tot pe continentul nostru suntem uniţi împotriva violenţei şi a urii", a scris pe Twitter preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reacționat la rândul său subliniind că "Aceasta este Europa noastră". "Inamicii noştri trebuie să ştie cu cine au de-a face. Nu vom ceda".

01.40: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris luni seară pe Twitter că este ”șocată și întristată de atacul brutal din Viena”. ”Sunt șocată și întristată de atacul brutal care a avut loc în Viena. Gândurile mele sunt alături de familiile victimelor și de poporul austriac. Europa este pe deplin solidară cu Austria, a scris von der Leyen pe Twitter.

01.18: Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, spune că este ”profund șocat de teribilele atacuri din Viena”. ”Sunt profund șocat de teribilele atacuri din seara asta din Viena. Gândurile Regatului Unit se îndreaptă către cetățenii Austriei - suntem uniți cu voi în fața terorii”, a scris Boris Johnson pe Twitter.

01.15: Șeful spitalelor din Viena confirmă că 15 persoane sunt rănite în urma atacului (ORF TV, citat de Reuters)

01.10: Cancelarul austriac Sebastian Kurz trimite armata la fața locului, să sprijine forțele de poliție. „Pentru ca poliția să se poată concentra în totalitate pe lupta contra terorismului, guvernul federal a decis ca forțele armate să preia sarcina protejării obiectivelor, care până acum era asigurată de poliție la Viena, cu efect imediat”, a informat cancelarul într-un mesaj pe Twitter.00.58: Cancelarul austriac Sebastian Kurz denunță „un atac terorist respingător”.

„Traversăm acum momente dificile în țara noastră. Țin să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”, a scris cancelarul austriac pe contul său de Twitter.

„Mă bucur că polițiștii noștri au reușit să elimine deja un agresor. Nu ne vom lăsa niciodată intimidați de terorism și vom lupta ferm împotriva acestor atacuri prin toate mijloacele”, a adăugat el, înainte de prezenta totodată „sincere condoleanțe” familiilor victimelor.

Sebastian Kurz a mulțumit de asemenea „liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru compasiunea și solidaritatea arătate”.

00.55: Facebook și-a activat aplicația de Safety Check pentru Viena.

Rețeaua socială și-a activat aplicația prin care oamenii pot spune că sunt în siguranță în Viena, astfel încât utilizatorii săi aflați în zona atacului să poată transmite rudelor că sunt în siguranță.

00.50: Atacatori ”înarmați și periculoși” sunt liberi în Viena, spune ministrul de Interne. ”Am adus mai multe unități ale forțelor speciale care acum caută presupușii teroriști. Așadar nu ne limităm la o singură zonă din Viena pentru că sunt atacatori în mișcare”, a spus Nehammer.

00.45: Centrul Vienei e în mare parte închis. Transportul public nu mai trece prin nicio stație din Districtul 1. Importante forțe de ordine sunt mobilizate pe Mariahilfer Strasse, cea mai mare stradă comercială din Viena. Nu se știe încă ce s-a întâmplat la un bar din apropiere, informațiile cu privire la o luare de ostatici s-au dovedit false. Poliția a împrejmuit o mare parte din arteră, trecătorii au fost îndepărtați, iar un elicopter al poliției survola zona. (Die Presse)

00.42: Poliția cehă a declarat luni seară că a lansat controale la frontiera cu Austria după atacul din Viena. "Poliția efectuează verificări ale vehiculelor și pasagerilor la posturile de frontieră cu Austria, măsură preventivă în urma atacului terorist de la Viena", a declarat poliția cehă pe Twitter.

00.40: Poliția cere vienezilor să rămână în case și „să nu distribuie zvonuri”

„Vă rog să nu distribuiți zvonuri, acuzații, speculații sau un număr neconfirmat de victime - asta nu ajută deloc! Rămâneți în interior, stați departe de locurile publice ”, a scris pe Twitter poliția din Viena. Transportul public nu oprește în arondismentul 1 „până la o nouă notificare”.

”Știri teribile de la Viena în seara asta. Condamn cu putere aceste acte oribile de teroare. Condoleanțele mele familiilor și celor apropiați victimelor. România este solidară cu Austria”, a scris Iohannis.

00.25: Poliția austriacă face apel la populație să nu posteze fotografii sau video cu atacul pe rețelele de socializare, ci să le trimită la https://upload.bmi.gv.at.

În semn de solidaritate, poliția franceză a postat același mesaj pe contul său de Twitter: „La fel ca poliția austriacă, vă cerem să nu împărtășiți fotografii sau videoclipuri ale atacului din Austria. Riști să împiedici munca poliției și să expui persoane mai sensibile decât tine la imagini șocante ”.

00.15: "Nu trebuie să cedăm urii care încearcă să divizeze societățile noastre", a declarat luni Ministerul German de Externe, în timp ce împușcăturile au vizat mai multe locuri diferite din Viena.

„Chiar dacă amploarea actelor teroriste nu este încă determinată, gândurile noastre se îndreaptă către răniți și victime în aceste momente dificile”, a postat pe Twitter ministerul german referindu-se la „știri îngrozitoare și sfâșietoare” de la Viena, unde o persoană a murit în timp ce unul dintre presupușii făptași a fost ucis, potrivit poliției austriece.

00.10: Uniunea Europeană „condamnă cu tărie” „atacul oribil” care a avut loc luni seara la Viena, a declarat într-un tweet președintele Consiliului European Charles Michel, evocând „un act laș”. "Europa condamnă cu tărie acest act laș care încalcă viața și valorile noastre umane. Gândurile mele sunt cu victimele și cu oamenii din Viena după teribilul atac din această seară. Suntem de partea Austriei", scrie Michel.

00.00: 15 persoane au fost rănite, dintre care șapte sunt rănite grav, potrivit ORF, relatează Reuters.


23.35: Poliția a confirmat că există un singur mort și că un atacator a fost ucis. Au fost atacuri în șase locuri diferite.


23.20: Ministrul de Interne, Karl Nehammer, a spus că se crede că atacul este condus de mai multe persoane. ”Credem că sunt mai mulți atacatori. Din păcate există de asemenea mai mulți răniți, probabil de asemenea morți”. Pe de altă parte, serviciul de ambulanță a spus că există o persoană decedată.


23.15: Presa vorbește de asemenea despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko.

22.55: Mijloacele de transport public nu mai fac opriri în centrul Vienei, spune Poliția.

22.50: Mai multe persoane au murit în atac, spune ORF TV citând poliția. De asemenea, ministrul de Interne a spus la ORF TV că se crede că atacul este unul terorist.

22.41: Șeful comunității evreiești din Austria, Oskar Deutsch, a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga din Viena și birourile alăturate au fost ținta atacului, iar acestea erau închise la momentul atacului.


20.25: Un ofițer de poliție a fost grav rănit după ce a fost împușcat în centrul Vienei, anunță agenția APA, citându-l pe ministrul de Interne. Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de altă parte AFP scrie că unul dintre atacatori „ar fi murit, altul e pe fugă”, a declarat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA.


Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui schimb de focuri de armă, a scris Poliția pe Twitter, după ce un ziar a raportat un atac asupra unei singagoge.

Editorul ziarului Falter a spus că o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a putut fi contactat imediat pentru a comenta.

Știre în curs de actualizareCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

75716 vizualizari

 • +47 (63 voturi)    
  >>> (Luni, 2 noiembrie 2020, 22:15)

  GemstonePig [utilizator]

  Sigur e un budist furios sau un zoroastrist nemultumit.
  • +40 (48 voturi)    
   Media austriaca deja arata islamusmul (Luni, 2 noiembrie 2020, 23:40)

   cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   In media austriaca deja se vorbeste pe sleau de atac islamist.
   Acum faceti un test simplu: toata media progresista le va lua ceva timp sa prezinte la fel adevarul.
   • -1 (1 vot)    
    De ce? (Marţi, 3 noiembrie 2020, 15:37)

    Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui cinevatus

    " toata media progresista le va lua ceva timp sa prezinte la fel adevarul. "

    Dar de ce sa prezinte la fel?

    Doua- trei explicatii diferite sunt mai buen decat una singura!
    Macar una din ele trebuie sa fie plauzibila!
  • +43 (51 voturi)    
   Religia pacii in actiune (Luni, 2 noiembrie 2020, 23:55)

   patrunjel [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Atacatorii erau bolnavi mintal.
   Islam se cheama boala.
   • -5 (19 voturi)    
    ba (Marţi, 3 noiembrie 2020, 6:58)

    Bunelul [utilizator] i-a raspuns lui patrunjel

    Suntetiin ceva eroare.. de fapt Religie, este numele real. Islam este doar o mica parte din boala.
   • +16 (16 voturi)    
    Asa este! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:57)

    Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui patrunjel

    Nicio alta religie nu genereaza un terorism sistemic.
    Astia se omoara si intre ei. Razboaiele de care fug sunt tot de natura religioasa. Se bat nu numai siitii cu sunitii, dar chiar si sunitii intre ei. In Afganistan, deunazi, ISIS a atacat un campus universitar ucigand 22 de oameni, fapt care a fost condamnat chiar si de talibani!
    Ar trebui o analiza lucida a liderilor EU (care mai sunt lucizi) si refugiatii musulmani sa fie ajutati cu fonduri sa stea la ei acasa sau sa fie gazduiti in locuri compatibile dpdv sectar cu ei. Cine doreste cu tot dinadinsul sa vina in Europa, sa renunte la islam, iar toti imamii scosi in afara legii si expulzati.
    • +7 (7 voturi)    
     ezpulzați (Marţi, 3 noiembrie 2020, 12:50)

     Vruum [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

     împreună cu familiile lor (dacă sunt acolo)! Când gluma se îngroașă și pentru familia nebunului, riscând expulzarea spre locul din care au venit, pierzând ajutoarele sociale, locurile de muncă, rostul din țara care i-a primit, poate că membri sănătoși la cap vor lua atitudine. Nu le cere nimeni migranților să-și uite rădăcinile, să-și renege religia, doar să învețe limba noului loc și să se integreze, adică să-i respecte obiceiurile. La roma poartă-te ca romanii! Cine nu se adaptează are numai de pierdut. iar băștinașii își pot recăpăta liniștea!
  • +39 (55 voturi)    
   Europa, lovita de crize si islam, e la rascruce (Marţi, 3 noiembrie 2020, 0:59)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Actele teroriste din aceasta seara din Viena sunt in primul rand rezultatul unui esec lamentabil al serviciilor de informatii austriece.

   Un grup terorist s-a putut inarma si pregati un atac in plina capitala a Austriei.
   Statul austriac a esuat in a-si proteja cetatenii.

   "Welcome refugee" si "corectitudinea politica" promovate de comunisti/socialisti si aliatii lor "progresisti" si ecologisti au introdus in societate ingredientele pentru acte de crima si teroare.

   Va raspunde vreunul dintre politicienii care le-au facilitat acestor ucigasi un trai in Austria si in UE ?!

   Oameni nevinovati sunt injunghiati, decapitati sau impuscati pe strazile sau in bisericile din Europa de catre adepti ai unei religii care propovaduieste deschis "razboiul sfant".

   Am vazut hoarde de turci care cautau armeni de omorat, pe strazile unei metropole europene, fara nici o teama de politie.
   Va da o idee despre ce au indurat armenii in 1915 in Turcia, cand nu i-a aparat nimeni, au fost macelariti cu sutele de mii, de la copii la batrani.

   Raspunsul acestei Europe de care-si bate joc Putin si pe care o cumpara China la bucata vor fi manifestatii cu ursuleti de plus, apeluri la pace si unitate si mai multi bani pentru "refugiati"!

   Nu stiu daca aceasta civilizatie europeana mai are un instinct de supravietuire functional, raspunsurile ei la agresiuni par deconectate de realitatea mizei propriei existente.
   • +1 (3 voturi)    
    plus (Marţi, 3 noiembrie 2020, 12:53)

    Vruum [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    de la mine! Sunt curios ce-i animă pe cei care sunt ei înșiși pe minus.
    • 0 (0 voturi)    
     Cum ce-i anima?? (Marţi, 3 noiembrie 2020, 15:58)

     Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui Vruum

     Asa cu unii sunt cu pedesereului, aceiasi sau altii sunt si cu Religia Pacii, deci o sa dea minus la greu oricui spune adevarul, oricui face o analiza lucida, corecta!
  • +3 (3 voturi)    
   Geografie,„orientare” și indicații... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 14:32)

   patrick_higher [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   În articol sunt greșeli flagrante de indicații ale locurilor din Viena unde au avut loc atacurile. Ni se spune:
   „...focuri de foc (sic!) au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena”.
   Ha! Între Seitenstettengasse și Opera vieneză, de pe Opernring, e mai mult de un kilometru distanță, aproape 1.5 km. Pe străduța amintită (mică, pietonală, pietruită, în pantă, de maxim 300 de metri lungime) e o sinagogă și un centru evreiesc, dar nu numai că sunt închise, ci acolo nu poți intra nicicând, nu e pentru vizitatori. Apoi, strada aceea se află în zona numită „Triunghiul Bermudelor” (fiindcă te poți pierde printre cârciumi, cluburi și baruri...), deci „loc perfect” să fie tras un foc și să moară șapte oameni. Pare destul de limpede că ăsta era scopul atacatorilor, să omoare cât mai mulți din mesenii și trecătorii din acea zonă „păcătoasă”. La Operă ar fi fost mult mai greu de ajuns, de intrat, de „bifat” victime etc.
 • +52 (60 voturi)    
  ceva refugiati. 'women and children' gen (Luni, 2 noiembrie 2020, 22:18)

  Gryphus [utilizator]

  partea urata e ca oamenii aia care i-au adus nu raspund pt crimele comise de acesti salbatici
  • +11 (13 voturi)    
   ... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 6:43)

   cartograful [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   bineinteles ca nu raspund. Au doar colt si se iau de putinii care incearca sa-si faca meseria, cum a fost episodul ala cu Frontex de saptamanile trecute.
 • +55 (67 voturi)    
  are you not culturally enriched? (Luni, 2 noiembrie 2020, 22:24)

  sentenced [utilizator]

  Nu pe bune, cat mai dureaza pana ii impingem pe maimutoi inapoi in mare?
  • +14 (16 voturi)    
   e grele... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:58)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   la cati mamilogi comunisto-socialisto-progresisti colcăie in Europa... e greu. doar sa punem, noi ceilalți, piciorul in prag.
  • 0 (0 voturi)    
   Da, sub aspectul asta Romania este saraca (Marţi, 3 noiembrie 2020, 16:00)

   Votant Ilici [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Franta, Austria ... noi suntem foarte saraci cultural, nu am avut parte de suficienta multiculturalitate!

   Abia cand vor fi si al noi atentate din acestea, o sa putem zice ca suntem cu adevarat o tara europeana!
 • +28 (42 voturi)    
  cica in topul quality of life (Luni, 2 noiembrie 2020, 22:39)

  Je__ [utilizator]

  Viena e pe primul sau al doilea loc
  • -3 (11 voturi)    
   Asa si e..ai fost acolo sau vb doar asa? (Marţi, 3 noiembrie 2020, 4:32)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   Ce legatura are? Daca vin cativa nebuni la tine acasa si savarsesc o crima , strica "quality-ul?" locuintei tale sau se pune la categoria accidente.
  • +4 (8 voturi)    
   Ei bine... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:18)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   ...o să mai scadă...
 • +55 (73 voturi)    
  Europa s-a umplut de sobolani (Luni, 2 noiembrie 2020, 22:43)

  gic [utilizator]

  si e meritul progresistilor, prea sensibili cand e vorba de a spune adevarul.

  nu inteleg cum Merkel nu este inca trasa la raspundere
 • +30 (38 voturi)    
  Taxi lampedusa (Luni, 2 noiembrie 2020, 23:07)

  mitg [utilizator]

  Are cuvantul
 • +51 (63 voturi)    
  asa s eintmapla (Luni, 2 noiembrie 2020, 23:08)

  martel55 [utilizator]

  cand accepti imigranti musulmani, mai devreme sau mai tarziu ajungi sa fii omorat in propria tara....nici o tara europeana care accepta imigranit musulmani nu mai este in siguranta, si cine citeste coranul intelege de ce, acolo nu exista diferentaintre islam radical si islam asa cum o face presa si politicienii progresisti
  • -25 (39 voturi)    
   poate ne explici tu mai bine (Marţi, 3 noiembrie 2020, 0:38)

   pmct [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Adica tu ne spui ca turcii care au emigrat acum 40 de ani in Austria s-au apuca asa deodata sa impuste oameni pe drum?
   • +30 (36 voturi)    
    Turcii .. (Marţi, 3 noiembrie 2020, 2:40)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui pmct

    . ca si arabii care au emigrat acum 50 de ani (poftim, am mai pus 10 ani de la mine) au ramas tot turci si tot arabi. Daca e sa fie un razboi intre musulmani si europeni, cam cum crezi ca va reactiona majoritatea musulmanilor emigrati acum 40-50, cu rudele si urmasii lor.
    • -1 (1 vot)    
     Asta era ideea. Sa nu se poata amesteca rasele. (Marţi, 3 noiembrie 2020, 12:18)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     De aceea au si fost primiti arabii in Germania si Austria.
     Religia impiedica metisizarea, fiecare ramine cu rasa intacta.
   • +6 (8 voturi)    
    dar ce... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:00)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui pmct

    ... s-a schimbat quranu fata de acum 40 de ani, sau cum?
  • -9 (9 voturi)    
   A scris cumva (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:34)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Pe undeva ca atacatorul ar fi musulman??
 • +40 (48 voturi)    
  mda (Marţi, 3 noiembrie 2020, 0:25)

  srpc [utilizator]

  ministrul neamt de Externe deja pune placa cu "sa nu divizam societatile noastre", adica sa nu se creeze opinii defavorabile musulmanilor, ca si cum majoritatea alora n-ar sprijini islamismul
  • +13 (13 voturi)    
   Ai pus degetul pe rana (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:25)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Problema nu este cei 4-5 teroristi, ci marea masa de musulmani din Europa care ii sustine tacit si ii sprijina pe sub radarul legii, politiei si serviciilor.
   Tacerea si complicitatea lor le vor plati scump cand partide de extrema dreapta vor fi votate in tarile UE si se vor lua masuri la pausal cu acesti islamisti, Atunci vor tipa ca din gura de sarpe ca sunt discriminati si pedepsiti pe criterii etnice si religioase, insa realitatea este cea de acum: ei sunt complici, ei nu iau atitudine impotriva teroristilor pe care ii protejeaza de altfel.
   Nu am vazut manifestatii ale comunitatilor musulmane in Paris sau Viena impotriva terorismului musulman, iar epidemia de atentate de genul acestuia imi indica faptul ca nici nu colaboreaza cu serviciile furnizand informatii care ar putea duce la prevenirea atentatelor si arestarea teroristilor.
 • -29 (45 voturi)    
  hm (Marţi, 3 noiembrie 2020, 0:55)

  srpc [utilizator]

  eu nu pot fi solidar cu austriecii; la cat "bine" ne-au facut de-a lungul istoriei si in prezent, pas; detest Islamul, dar si Austria
  • +27 (33 voturi)    
   Sa facem o mica diferentiere (Marţi, 3 noiembrie 2020, 3:38)

   thatchme [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Cred ca trebuie sa faci o mică flotare logica de gândire și sa încerci sa te desprinzi de ceea ce ai auzit despre imperiul austro-ungar pe la lecțiile de istorie influențate de politica partidului și Austria actuala. E o țară plina de oameni educați care mai și muncesc pe deasupra.
   • -5 (13 voturi)    
    daaaa.. muncitori care... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:03)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui thatchme

    dau șpăgi romanilor saraki si rupti in dos sa-si taie padurile pe nimic.
    • +10 (14 voturi)    
     Ok! Da-i in gat la procuratura! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 9:48)

     Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     Daca ai probe, nu mai ezita!
     Pana una alta un primar PSD (aia de striga cel m tare ca austriecii ne taie padurile) a fost prins cu 38,73 mc de material lemnos, furat.
     Vezi: https://www.bursa.ro/arges-primarul-psd-al-comunei-vladesti-a-fost-prins-cu-remorca-la-furat-de-lemne-88380144
     Nu vreau sa iau apararea cuiva, dar daca se stie ca austriecii dau spaga in Ro "romanilor saraki si rupti in dos" de ce nu-i denuntati pe spagari si pe hoti?
     Gargara PSD-ista pt cine pune botul!
  • +16 (34 voturi)    
   Austria ne-a facut mult rau? (Marţi, 3 noiembrie 2020, 4:33)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Atunci Rusia ce a facut? Faptiu ca destesti o tara pentru ca ti s-au prezentat niste legende demult fumate, arata gradul tau de educatie....
  • +10 (18 voturi)    
   Pai sa stii ca ne-au facut mult bine! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:44)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Uita-te la diferenta dintre Transilvania si Moldova de exemplu. Aceiasi oameni, aceiasi natie, dar culturi usor diferite.
   Apropo, orasele vechi din Transilvania n-au fost ridicate nici de romani si nici de unguri, ci de mult hulitii de tine, de sasi, care intre timp s-au cam carat de aici.
   Partea buna este ca si Moldova incepe sa se schimbe si sa se apropie de Ardeal (nu mai voteaza toti iubitul tau PSD).
  • 0 (4 voturi)    
   Fata de "binele" adus de rusi (Marţi, 3 noiembrie 2020, 14:00)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   Si regresul in care ne-a tinut Imepriul otoman vreo 3 secole, austriecii au fost copii de mingi.
   Sa iti aduc aminte ca in 1989 dupa Lovilutie singura zona din Romania cu cadastru real era Bucovina? fosta provincie sub administrare austriaca?
 • -16 (38 voturi)    
  Observ (Marţi, 3 noiembrie 2020, 0:58)

  TheFreeOne [utilizator]

  Niste minti bolnave si malefice care au pus la cale astfel de fapte (ma refer la "arhitectii" atacurilor, nu la cei care au adus pe continent si primit populatii migratoare).
  In principiu, astfel de actiuni maresc falia intre popare si pe final unii vor ramane innapoiati, izolati si condusi de niste dictatori/tirani care vor avea, practic, acolo la ei, putere nelimitata, in detrimentul oamenilor obisnuiti.
  Intrebarea este: ce se poate face astfel incat actiunile unora (cei din seara asta, de exemplu) sa nu se rasfranga asupra TUTUROR celor refugiati din calea coruptiei, a foametei, bolilor, saraciei, persecutiei ??? (imi place sa privesc lucrurile in ansamblu, maine poate o sa fim, noi, romanii, refugiati - nu plecati doar pentru un trai mai bun, ci poate din cauze cat se poate de obiective. Asa ca m-as purta cu altii cum as vrea sa se poarte cu mine, evident nu intra in discutie cei ce te-ar taia pentru allahul lor, aia merita aruncati direct intr-un vulcan activ).
  • +28 (42 voturi)    
   incredibil (Marţi, 3 noiembrie 2020, 1:08)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   astia ca tine sunt in stare sa pretinda ca atentatele nu au fundal musulman si daca ar fi cate 10 pe zi, iar sustinerea de catre masele musulmane a teroristilor n-ar fi un fapt evident
   • -7 (13 voturi)    
    Nu neaparat (Marţi, 3 noiembrie 2020, 1:34)

    TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    Astia ca mine spun ca printre refugiati sant si copii, bebelusi, femei, batrani, pacifisti.
    Cel mai probabil, teroristii sant o minoritate. Iar religia lor e folosita ca instrument de manipulare.
    Care e solutia, e un fel de Sodoma si Gomora, radem de pe fata pamantului toata natiunea respectiva?
    • +9 (13 voturi)    
     Nu va rade nimeni. Nu suntem asasini! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 9:55)

     Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

     Solutia este sa va repatrieze (inclusiv pe cei de a 4-tra generatie). S-au repatriat nemtii si dupa 700 de ani si nu a fost vreo problema!
     • -4 (8 voturi)    
      Ok (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:40)

      TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

      Sa va luati "bombardierii" acasa de prin toate colturile lumii! Au "sfintit" locurile pe unde s-au dus, dar gata, ajunge.
      Deal?
      • +2 (2 voturi)    
       Omule, tu care nu esti islamist(?) (Marţi, 3 noiembrie 2020, 16:05)

       Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

       Ce ai face daca ai dovada clara ca un stat musulman a antrenat si platit teroristi sa faca ce au facut acuma la Viena. Nu ai trimite bombardierele peste seful acelui stat si regim?
       Pai exact asta s-a intamplat dupa 11.09.2001 cu Afganistanul.
       Cum era sa accepte cea mai mare putere a lumii sa-i fie omorati cetatenii la ei acasa ca asa vroia Afganistanul si Al-Qaeda care avea salas acolo si sa nu riposteze. Eu cred ca au facut mult prea putin din ce trebuiau sa faca.
  • +38 (40 voturi)    
   Importi Libia, devii Libia (Marţi, 3 noiembrie 2020, 1:40)

   patrunjel [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   Importi Mogadiscio , devii Mogadiscio
  • +9 (13 voturi)    
   Sa se rasfranga (Marţi, 3 noiembrie 2020, 2:17)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   De indata.
  • +10 (20 voturi)    
   Cam greu.... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 2:41)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui TheFreeOne

   . pentru ca mai tot ce faci tu este ofensator lor. E simplu.
 • +14 (14 voturi)    
  progresism care ne va distruge (Marţi, 3 noiembrie 2020, 1:46)

  Wheelwright [utilizator]

  Japonia e o tara democratica, respectata si admirata in lume, dar a decis ceva pentru binele ei, nu da cetatenie unui musulman. Probabil toti vor sari cand de injust e totul, dar ei au decis ca musulmanii ar fi un pericol pentru tara lor. Ei nu ii divid pe musulmani in buni si rai, cum nu pot stii care ar putea fi viitori teroristi si oameni care nu s-ar supune legilor lor, i-au banat mai bine pe toti. Europenii nu au atata minte incat sa opreasca valul asta de musulmani ce vin si vin de cativa ani, ca niciodata. Merkel va ramane in istorie cu tampenia care a facut-o. A primit peste 1 milion de musulmani, vezi Doamne care vor fi forta de munca, iar in vara tot de est europeni aveau nevoie in fabrici, pe campuri, in constructii.
 • +23 (27 voturi)    
  Vai (Marţi, 3 noiembrie 2020, 2:16)

  mitg [utilizator]

  "și să expui persoane mai sensibile decât tine la imagini șocante ".

  Ce flower power gingase.
 • -17 (37 voturi)    
  Aveti putintica rabdare, stimabililor! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 3:01)

  Puiu Vladare [utilizator]

  Este oarecum de inteles indignarea la adresa extremistilor, insa nu uitati ca discutam de EXTREMISTI, nu discutam de majoritate atunci cand vorbim de musulmanii care ar fi, LA GRAMADA, vinovati de aceste acte de terorism!!!!

  Cu uimire si tristete constat ca imensa majoritate a comentariilor absorb EXTREMISMUL in masa mare a musulmanilor refugiati in Europa in urma razboaielor din Orient. Nimic mai fals! EXTREMISTII nu se refugiaza in tari europene, in orase cosmopolite ca Viena! Dar EXTREMISTII vor ataca mereu in orase cosmopolite ca Londra, Paris, Viena, Berlin, Madrid!
  • +9 (11 voturi)    
   vaaai... flower power.. (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:09)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Puiu Vladare

   asa e, e e rusine sa iasa cu burka pe cap si centura de explozibil pe ei prin centrul orașelor cosmopolite... sa omoare oameni pentru allahu lor...
   vaai, ce gandire de progresisti mici care viseaza la imigranți si unicorni cu mucii roz avem...
  • +11 (13 voturi)    
   Alta realitate... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:36)

   spirache [utilizator] i-a raspuns lui Puiu Vladare

   Cu uimire si tristete constat ca d-stra nu intelegeti masa mare a musulmanilor refugiati in Europa in urma razboaielor din Orient nu condamna aceste atacuri, ca nu incearca absolut deloc sa isi educe comunitatea sa nu mai produca asemenea lastari, ci in cel mai bun caz asista pasiv.
 • +9 (11 voturi)    
  Merchel si cu Zmacrou de la Panou: (Marţi, 3 noiembrie 2020, 4:51)

  Fu Leng [utilizator]

  Send more baboons!!!!
 • -3 (11 voturi)    
  Diversiuni (Marţi, 3 noiembrie 2020, 6:46)

  sysrq [utilizator]

  Ce se întâmplă în Europa e întoarcerea la diversiunea cu terorismul în caz că Trump câștigă alegerile și diversiunea cu virusul dispare. Din păcate, ca omenirea să nu devieze de la o anumită foaie de parcurs, nu știu exact care, viețile noastre sunt cârmuite prin diversiuni. Totul este diversiune, dar sunt diversiuni active, nu ai cum să nu te implici ca să te aperi ... Se cam fâsâise cu terorismul, a venit virusul, acum iar terorismul, astea sunt cele mai mari. Apoi, părinții sunt sâcâiți de onguri cu educația sexuală în școli, trebuie să lupte cu asta, lgbt-ul vrea drepturi, te enervezi, feministele te acuză de o privire pe care le-ai aruncat-o acum 30 de ani, streseaza-te si cu asta, ferește-ți copiii de prideul homosexualilor, alege o ruta ocolitoare etc. Nu mai ai efectiv timp să te gândești la lucruri mult mai serioase care se pun la cale de păpușari.

  Citeste mai mult: adev.ro/qj6rsy
  • +4 (6 voturi)    
   Au murit oameni macelariti (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:58)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

   si tu spui e pentru ca Trump castiga alegerile?
   S-a inrolat ISIS-ul in slujba lui Trump si face diversiuni in sprijinul lui???
 • -6 (8 voturi)    
  Trăim într-o lume din ce în ce mai complicată (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:09)

  Mirobo [utilizator]

  Musulmani,islam,etc
  Au fost,sunt și vor fi prezenți peste tot.De ce se manifestă acum aceste atacuri?
  Cineva este interesat să exporte această incertitudine,nesiguranță în state civilizate care sunt permisive( prin aceasta însemnând că drepturile și libertățile oamenilor sunt respectate).
  Cineva vrea să dea de înțeles că se poate mai rău decât o pandemie.Chiar se suprapune acesteia complicând lucrurile.
  Ce să mai zic? E bine la noi că suntem săraci?Nu suntem vizați de aceste manifestări extremiste pentru că cineva își face treaba?
  Eu pot specula că sunt celule teroriste care sunt activate de la centru.Acționeză la comandă.
  De ce nu sunt ortodoxi,catolici,protestanți,etc ci musulmani atacatorii?Pentru ca vina să cadă asupra lor?
  Am fost la Viena .Oraș superb,oameni civilizați,milioane de turiști anual de toate naționalitățile și convingeri religioase.
  Ceva e putred !
 • -10 (10 voturi)    
  Vad ca iar (Marţi, 3 noiembrie 2020, 7:38)

  Costi888 [utilizator]

  Se bat campii cu refugiatii, musulmani etc ca presupusi faptuitori al acestui atac. Felicitari sunteti o perfecta masa de manevra. Momentan inca nu se stiu detalii legate de atacator. Ce, atacatorul dim Suedia era musulman??
  • +7 (7 voturi)    
   Nu suntem masa de manevra, ci suntem cei vizati (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:52)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

   direct de terorismul islamic.
   Dovada ca si cei neradicali ii sustin, este ca si tu de exemplu ii aperi, le gasesti scuze, ca ar mai fi fost un atacator nemusulman.
   Dar vezi tu, pe ala l-au prins si s-a indepartat pericolul, dar pe islamisti chiar daca i-ai neutralizat se ridica altii in loc si mai rai! Asa ca problema cu ei nu se va rezolva niciodata si teroarea sporeste pe zi ce trece.
   A, cum vezi tu solutia, sa trecem cu totii la islam si sa ne supunem sectei mai tari, care sa ne apere de ceilalti sectari.
   Nu, multumesc!
 • +10 (12 voturi)    
  religia păcii (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:12)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  loveste din nou.
  sper ca aia 3 sa fi fost progresiști naivi care militau pentru aducerea in țara lor a migranților si unicornilor cu muci roz. adica, macar să și-o fi făcut-o cu mâna lor...
 • +10 (10 voturi)    
  Se stinge... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:19)

  spirache [utilizator]

  In Occident majoritatea europenilor get-beget trăiesc in deplina îndestulare ( ani de colonialism, achiziția resurselor fostelor state comuniste), lipsiți de griji, având alte nevoi decât cele cunoscute de noi( nevoia de artă, de lgbteala generalizata etc). Toată treaba asta, îndestularea fara griji i-a transformat in sitting ducks pt radicalizatii acestia recrutati in moschei, trimisi la stagii de pregatire, incurajati și susținuți emotional,cel putin, de intreaga comunitate musulmana locală. Oamenii din Viena nu mai au instinct de autoconservare, nu mai au sistem imunitar social, iar autoritățile din motive electorale acum "nu vor sa divizeze societatea'. Vedem ca a mai avut loc un atac pe zi ce trece, dar nimeni nu spune nici dupa o săptămână cine e atacatorul.
 • +11 (11 voturi)    
  Când îți amintești (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:33)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  cum stăteau românii la cozi umilitoare pt vize, femei și bărbați disperați pentru că nu au ce pune copiilor pe masă. Iar acum hoarde întregi care nu au nimic în comun cu Europa sunt lăsate fără vize și fără control.
  • -2 (4 voturi)    
   este pretul pe care l-a platit (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:12)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_mesaj

   Si America...

   Romanii inca mai asteapta pentru o viza dar altii...

   Pana la urma nu diversitatea va castiga batalia ci omogenitatea intelectuala, culturala - ne place sau nu ne place Europa a fost mereu o baza a culturii si civilizatiei in lume si asa va ramane pentru cel putin o vreme.
 • +5 (9 voturi)    
  suntem Pawn in the game (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:40)

  idealogul [utilizator]

  Majoritatea cred ca aceste lucruri se intampla pe tipar ateist : adica haotic, random si fara o finalitate spirituala.
  Democatii americani sunt adeptii teoriei conspiratie afirmand de exemplu absolut fara nici o dovada ca Putin la pus pe Trump presedinte. Desi s-au cautat dovezi si pe Luna. Asa ca sunt si eu adeptul teoriei conspiratiei si spun ca aceste atacuri sunt planificate si coordonate.
  Vezi scrisoarea din 1871 scrisa de Albert Pke catre Mazzini in care vorbea de cele 3 razboaie mondiale care urmeaza sa modeleze lumea dupa dorinta .....
  Stiu ca unii au dat disparuta scrisoarea care era la vedere in British Museum asa ca puteti citi despre ea de exemplu in cartea amiralului William Carr, Pawn in the game 1955.
  • -4 (6 voturi)    
   Democratii americani nu afirma ce spui tu! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:39)

   Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Prostia ca Putin l-a pus pe Trump presedinte o afirmati sus si tare numai voi trolii rusi, care nici pioni macar nu sunteti.
   Rusii au interferat in alegerile din 2016 vezi:

   https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/16/qa-russian-hackers-vladimir-putin-donald-trump-us-presidential-election

   Si incearca sa faca acelasi lucru si acum. Scopul este sa creeze confuzie si dezbinare.
   Nu-l mai ridicati in slavi pe Putin, ca e prea mic. Se plangea ca NATO a intrat in spatiul exsovietic si acum au intrat in el si turcii si nu mai zice nimic!
   • 0 (6 voturi)    
    esti depasit de noutati (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:53)

    idealogul [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Esti depasit complet de realitate si de noutati.
    Uitate la articol, este mai vechi de 3 ani. De atunci s-au descoperit multe lucruri interesante.
    A fost o investigatie facuta timp de 2 ani de procurorul Muller care la final nu a gasit nimic.
    Articolul reprezinta un moment absolut jenant din istoria serviciilor secrete americane. La un moment dat a aparut in toata massmedia stirea ca toate serviciile secrete americane (18 parca) la unison au cazut de acord ca Putin a hacuit capania prezidentiala si la pus pe Trump presedinte.
    Cand s-a trecut la detalii s-a descoperit ca erau numai minciuini. De fapt nu toate serviciile secrete credeau asta ci numai o a parte. Si de fapt nu serviciile secrete ci doar niste reprezentani. Si reprezentantii acestia au fost alesi si pusi politic de Obama care lupta de partea lui Hillary contra lui Trump. Si cand sa se vada dovezile pe baza carora s-a decis ca Putin a intervenit nu s-a gasit concret nimic. Si asa toata marea stirea s-a dezumflat si dovezile nu le-a gasit numeni pentru NU AU EXISTA NICIODATA.
    Tu ai ramas blocat in trecut la momentul cad se anunta triumfalist ca toate serviciile secrete au decis pe baza de probe (ha ha ha) ca putin la pus pe Trump presedinte.
    Baiete, ai fost mintit tot timpul si tu tot esti de partea celor care te-au luat de fraier.
    • -1 (3 voturi)    
     Daca ai sti sa citesti si in romaneste (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:01)

     Leo55 [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

     ai vedea ca articolul din the guardian se refera la alegerile din 2016 deci este de atunci.
     Ceea ce spune este documentat, pe cand ceea ce spuneti voi trolii rusi, sunt numai minciuni!
     Te-a deranjat m. mult sfarsitul comentariului meu in care ti-am demonstrat fara tagada ca Putin al vostru este un nimic. Cine poate sa fie atat de prost sa creada ca un rahat poate pune el un presedinte al SUA! Face doar zgomot!
     Eu ti-am dat sursa, tu dai numai alegatii din capul tau (mai degraba al celor care-ti dau copeici).
     • -1 (1 vot)    
      spune ceva concret (Marţi, 3 noiembrie 2020, 15:48)

      idealogul [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

      De aia ezit sa intru in contre cu sorosistii-marxisti ca tine. Sunteti ca pacaitii. Poti sa le spui orice ei raman la ideea lor pe care le-a batut-o pastorul in cap cu ciocanul. Esti insensibil la argumente. Cand mie imi spune cineva ca am gresit intai verifica daca am dreptate.
      Daca verificati tu puteai sa gasesti:
      https://www.politifact.com/article/2017/jul/06/17-intelligence-organizations-or-four-either-way-r/
      De fapt doar 4 agentii au spus ca Putin a intervenit din 17 (m-a lasat memoria eu tineam minte 18). Deci prima minciuna grosolana.
      Daca mergi mai adanc si cauti cum exact a influentat Putin alegerile te doare capul.
      Hilary si Trump au avut ambi bugete OFICALE apropiate de 1 MILIARD plus o intreaga armata de specialisti, politicieni, agitatori etc. Si cica Putin a daramant totul cu cateva zeci de conturi pe facebook si 2 tipi imbracati intr-un costum totul fiind umflat cu greu la un milion de colari? Nu cred ca esti constient cat de ridicol suna totul.
      Oricum mi se cam flutura de Putin, nu mi se flutura insa cand vad milioane de oameni creduli inghitind orice prostie care li se arunca din massmedia. Practic tu afirmi ca toti democratii sunt niste idioti si Putin este cel mai inteligent om din istoria omenirii deoarece a reusit cu un deget sa darame partidul democrat.
      Poti sa enumeri CONCRET cum a influentat Putin alegerile. Concret.
   • +1 (5 voturi)    
    istoria se repeta (Marţi, 3 noiembrie 2020, 12:15)

    idealogul [utilizator] i-a raspuns lui Leo55

    Uite pana si pe wikipedia:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Albanian_Beys
    si aici:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Albanian%E2%80%93Turkish_Wars_(1432%E2%80%931479)
    si daca cauti in articol ai sa gasesti succint:
    "Turahan's forces eventually subdued the revolt and marched through Albania, committing widespread massacres of civilians.[2][incomplete short citation]"
    Turahan fiind capetenia armatei turce.
    "widespread massacres of civilians" - masacre ale civililor pe scara larga.
    Daca mai cauti in articol ai sa vezi ca drept urmare a masacrelor generalizate in acea perioada a exista un exod masiv al populatiei albaneze in tarile vecine si in special in Italia.
    Acum armenii o iau de la turci din nou in timp ce noi aplaudam. Aplaudam pana ne vine randul.
 • +10 (12 voturi)    
  Atacatorii si-au ales seara cea mai aglomerata (Marţi, 3 noiembrie 2020, 8:40)

  Susufler0 [utilizator]

  pt a-si pune planul in aplicare, stiind ca de a doua zi se intra in carantina !
  Asta arata capacitatea lor de a se organiza rapid, arata cat de periculosi sunt !

  PS. Legile europene sunt prea blande pt astfel de fapte abominabile !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by