Autoritățile rusești au deschis o anchetă după ce bărbat a fost ucis luni dimineață cu arbaleta în sauna sa de lângă Moscova, în timp ce presa rusă scrie că victima este om de afaceri care deține mai multe fabrici de mezeluri, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În noaptea de 2 noiembrie, mai mulți bărbați mascați au intrat în banya (sauna tradițională rusească) din casa victimei, au legat proprietarul casei și pe soția acestuia, după care au cerut să li se dea banii păstrați în casă", a declarat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

Potrivit acestui comunicat de presă, soția victimei a reușit să se elibereze și să anunțe poliția, care a găsit omul ucis. "În timp ce inspectau locul crimei, anchetatorii au confiscat arbaleta cu care bărbatul a fost ucis", se adaugă în comunicat.

Atacatorii au putut scăpa cu mașina victimei lor, găsită lângă Istra, un oraș la nord-vest de Moscova. Unul dintre ei a fost arestat seara, potrivit agențiilor de presă rusești.

Comitetul de anchetă nu a dat numele victimei, dar presa rusă asigură că este vorba de Vladimir Marougov, supranumit „Regele cârnaților”, potrivit agenției de presă Interfax.

Vladimir Marugov deținea mai multe companii de prelucrare a cărnii.