Testele de screening "obligatorii" și rapide Covid-19 vor fi desfășurate în aeroporturile franceze începând cu 7 noiembrie pentru pasagerii care sosesc din străinătate, cu excepția celor care vin din statele europene, a anunțat luni Ministrul Tranziției Ecologice Barbara Pompili, potrivit AFP.

aeroport charles de gaulleFoto: USER UPLOADED

Sectorul transportului aerian solicită cu tărie desfășurarea pe scară largă a testelor de screening Covid-19 în aeroporturi pentru a evita măsurile de carantină la sosire, pe fondul unui colaps al traficului aerian din cauza restricțiilor de trafic implementat în întreaga lume pentru a reduce răspândirea virusului.

„Vom stabili începând cu 7 noiembrie în aeroporturi un test obligatoriu de screening pentru pasagerii din toate țările lumii, cu excepția statelor europene”, a explicat ministrul Barbara Pompili în timpul unei conferințe de presă.

„Călătorii vor fi testați la sosire și vor avea rezultatul câteva zeci de minute mai târziu, cu excepția cazului în care înainte de plecare au efectuat un test PCR la mai păuțin de 72 de ore”, a spus ea, adăugând că pentru unele țări aceste teste erau deja necesare înainte de îmbarcare.

Testele antigenice, care dau rezultate mai puțin precise decât testele PCR actuale, nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi cunoscut în 10-30 de minute.