Cel puțin 19 persoane, în majoritate studenți, au fost ucise și alte 22 rănite în urma unui atac comis luni de bărbați înarmați care au luat cu asalt universitatea din Kabul, relatează AFP.

Atac la Universitatea din KabulFoto: WAKIL KOHSAR/AFP/ Profimedia

Confruntările dintre atacatori și forțele de securitate au durat mai multe ore în interiorul universității, cea mai mare din țară, potrivit ministerului de Interne.

"Au fost implicați trei atacatori. Unul dintre ei a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa la începutul atacului, ceilalți doi au fost doborâți de forțele de securitate", a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Tariq Arian.

Talibanii susțin că nu au fost implicați în acest asalt.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Ferdaws Faramerz, a afirmat că majoritatea victimelor erau studenți.

Atacul a fost lansat în momentul în care responsabili guvernamentali soseau la campus pentru a inaugura un salon iranian al cărții.

"Atacul s-a terminat dar, din nefericire, 19 persoane au fost ucise și 22 rănite", a scris Tariq Arian pe Twitter.

Studenții au povestit haosul și confuzia din timpul asaltului.

"Eram într-una dintre sălile de curs când am auzit deodată tiruri de armă în universitate", a declarat Fraidoon Ahmadi, 23 de ani.

"Ne-a fost foarte frică și am crezut că este, poate, ultima zi din viața noastră (...) fetele și băieții strigau, se rugau și cereau ajutor".