Un al treilea bărbat, un apropiat al unui suspect interpelat vineri seară, a fost arestat în cadrul anchetei asupra atacului cu cuţitul din bazilica din Nisa (sud-estul Franţei), care a făcut trei morţi, a anunţat sâmbătă o sursă judiciară, citată de France Presse și Agerpres.

Atentat la Nisa (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost prezent în timpul percheziţiei poliţiei vineri seară la domiciliul celui de-al doilea suspect bănuit că ar fi fost în contact cu agresorul cu o zi înainte de incident. "Încercăm să clarificăm rolul său în toate acestea", a precizat sursa judiciară.

A doua persoană, în vârstă de 35 de ani, a fost arestată vineri seară la Nisa.

Joi, un prim suspect în vârstă de 47 de ani a fost arestat după ce a fost văzut alături de atacator, un tânăr tunisian ce sosise recent în Europa, pe imaginile camerelor de supraveghere cu o zi înainte. El se afla încă în arest sâmbătă dimineaţă, a precizat sursa judiciară.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă agresorul ar fi putut beneficia de complicitate şi cum şi-a procurat cele două telefoane găsite într-o pungă ce conţinea efecte personale.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, Brahim Issaoui, un tunisian de 21 de ani, a ajuns la Nisa cu o zi înainte sau cu două zile înainte de atac.

Joi dimineaţă, el a intrat în bazilica Notre-Dame-de-l'Assomption din centrul oraşului Nisa unde i-a tăiat gâtul unei femei de 60 de ani, Nadine Devillers, şi unui angajat al lăcaşului, Vincent Loques, în vârstă de 55 de ani.

Simone Barreto Silva, o mamă braziliană în vârstă de 44 de ani, înjunghiată de mai multe ori, a murit într-un restaurant din apropiere unde se refugiase.

Brahim Issaoui, prins de o echipă a poliţiei municipale care a tras asupra lui de mai multe ori, a fost dus grav rănit la spitalul Pasteur din Nisa. Inconştient, el nu a putut fi audiat de anchetatori.