Echipele de salvare din Izmir continuă și sâmbătă căutarea supraviețuitorilor după puternicul seism ce a lovit Marea Egee, în timp ce bilanțul deceselor a urcat la 27, transmite Reuters.

Cutremur TurciaFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Autoritățile au spus că 25 de oameni au murit în zona de coastă din vestul Turciei, iar doi adolescenți – o fată și un băiat – au decedat pe insula elenă Samos după ce un zid s-a prăbușit peste ei.

Cel puțin 20 de clădiri din Izmir au fost distruse, iar eforturile de salvare au avut loc în timp ce zona era lovită de sute de replici ale seismului.

Imaginile difuzate de televiziuni sau postate pe rețelele de socializare au arătat că salvatorii fac mari eforturi să scoată oameni de sub dărâmături. În Izmir, echipele de intervenție încearcă încă să scoată o mamă și 4 copii din rămășițele unei clădiri.

Operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat în opt clădiri și continuă în alte nouă locuri, potrivit autorităților.

Cel puțin 804 oameni au fost răniți în Turcia, potrivit agenției naționale pentru dezastre. Regiunea a fost lovită de circa 470 de replici ale cutremurului.