Pe măsură ce luptele continuă în Nagorno-Karabakh, ziua de miercuri a fost marcată de o serie de confruntări în Franța între turci și comunitatea de armeni din Vienne și Lyon. Totul a început miercuri dimineață cu o bătaie între cele două grupuri pe o autostradă spre Vienne. Confruntările s-au soldat cu patru răniți, în timp ce mai multe anchete au fost deschise, scrie La Liberation.

miting al turcilor in FrantaFoto: Captura YouTube

Deși modul în care s-au desfășurat evenimentele este încă neclar, o anchetă a fost deschisă pentru violență cu arme, potrivit Audrey Quey, procurorul de la Vienne, chestionat de Liberation.

După-amiază, a fost un miting al comunității de turci la care au participat peste 200 de oameni care au străbătut orașul, fluturând steaguri.

”Unde sunt armenii?”, scandează turcii într-unul dintre videoclipurile devenite virale.

Între orele 21:00 și 23:00, tensiunea a crescut. Aproximativ o sută de oameni de origine turcă se mută la Décines, „mica Armenie” din zona metropolitană Lyon, la aproximativ cincizeci de kilometri distanță.

Potrivit mai multor surse, manifestanții purtau însemne ale Lupilor Cenușii, un mic grup ultranaționalist turc, pro-Erdogan, cu metode violente.