Partidul Laburist din Marea Britanie l-a suspendat pe fostul său lider Jeremy Corbyn după ce o anchetă a găsit că formațiunea a fost „responsabilă de acte ilegale de hărțuire și discriminare” în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea laburiștilor, anunță BBC.

Jeremy CorbynFoto: Flickr/ Chatham House

Raportul Comisiei pentru Egalitate și Drepturile Omului din Regatul Unit (EHRC) afirmă de asemenea că biroul fostului lider laburist „a intervenit politic” în procesul de soluționare a reclamațiilor vizavi de antisemitismul din interiorul Partidului Laburist.

Jeremy Corbyn a declarat după publicarea raportului că antisemitismul din interiorul formațiunii a fost „exagerat dramatic din motive politice”.

Un purtător de cuvânt al partidului a anunțat suspendarea lui Corbyn după ce acesta nu și-a retractat afirmația.

Mai mulți actuali și foști parlamentari laburiști au salutat decizia, actualul șef al partidului, sir Keir Starmer, declarându-le reporterilor că publicarea rezultatelor investigației EHRC reprezintă „o zi a rușinii” pentru laburiști, potrivit The Guardian.

„Dacă după toată durerea, suferința și dovezile din acest raport încă există persoane care nu cred că există o problemă cu antisemitismul în Partidul Laburist, că totul este o exagerare sau un atac din partea unor facțiuni, atunci, sincer, și tu faci parte din problemă”, a declarat Starmer.

„Și de asemenea nu ai ce căuta nicăieri în preajma Partidului Laburist”, a concluzionat sir Keir Starmer.