Poliția chineză a arestat un bărbat după ce acesta a împrăștiat o „ploaie paradiziacă de bancnote” asupra navetiștilor aflați sub geamul apartamentului său, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii afirmă că bărbatul de 29 de ani se afla „în transă” după ce s-ar fi drogat cu amfetamină în locuința sa aflată la etajul 30 al unei clădiri din orașul Chongqing din sud-vestul Chinei.

Acesta a început să arunce cu numerar pe geam înspre străzile de dedesubt, presa locală relatând despre o „ploaie paradiziacă de bancnote din cer”.

Înregistrări video ale evenimentului arată traficul rutier încetinit și oprit complet în unele zone după ce zeci de persoane au ieșit din mașini sau au intrat pe șosea pentru a prinde bancnotele.

Bărbatul a fost arestat după ce o persoană a alertat poliția, ofițerii chinezi anunțând într-un comunicat că acesta a fost reținut pentru consum de droguri și primește tratament medical pe parcursul derulării anchetei.

Tot în Chongqing o femeie a intrat în plin trafic în 2017 și a început să arunce bancnote în urma ei, aceasta declarându-le polițiștilor că a făcut lucrul respectiv deoarece se afla într-o dispoziție proastă.

Femeia aruncase 16.000 de yuani, adică aproximativ 2.300 de dolari.