Autoritățile grecești de frontieră restricționează trecerea pe la PCTF de la Promahon din cauza situației tot mai complicate legate de COVID-19. În intervalul orar 00:30 – 05:00, în Grecia vor putea intra numai mașinile și autobuzele cu cetățeni greci. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Interne (MBP), potrivit Rador care citează Sega.bg.

Coada vama KulataFoto: Facebook / Paul Czernay

Nu se specifică cât timp va dura măsura. Măsura privind intrarea turiștilor în Grecia cu un rezultat negativ al testului PCR pentru coronavirus, efectuat în ultimele 72 de ore, este încă în vigoare. Documentul trebuie să fie în limba engleză, să conțină numele și prenumele, numărul pașaportului sau al cărții de identitate.Turiștii pot intra în Bulgaria la punctele de control la frontieră Kulata și Makaza. Accesul vehiculelor de marfă va fi permis fără schimbări, ca și până acum, adaugă Ministerul de Interne de la Sofia.

Prin PCTF Linden-Eĸcoxi este permisă doar trecerea vehiculelor de marfă cu un șofer, după prezentarea codului QR. La intrarea în Grecia prin PCTF de la Makaza se permite doar accesul cetățenilor greci și cetățenilor străini cu permis de ședere în Grecia și cod QR, primit cu cel mult 24 de ore de la intrarea în țară și test RCR negativ, făcut în ultimele 72 de la data călătoriei și tradus în limba greacă sau engleză. Accesul acestor cetățeni nu va fi permis în intervalul orar 23:00 și 07:00, în ambele sensuri.

Șoferii de camioane de până la 3,5 tone, care efectuează transport internațional de marfă, vor lăsați să intre în Grecia, prin PCTF de la Makaza, cu cod QR, fără teste PCR, la orice oră din zi sau din noapte. Prin PCTF Kăpitan Petko Voevod–Ormenion, autoritățile grecești vor permite doar trecerea vehiculelor de marfă, fără ca șoferii să prezinte un test PCR, fiind ridicată interdicția de trecere în timpul nopții.

Prin PCTF Ivailovgrad-Kiprinos și PCTF Zlatograd nu este permis accesul niciunui mijloc de transport în ambele direcții.