Soldații americani aflați în serviciul activ îl preferă pe candidatul democrat Joe Biden în timp ce președintele în exercițiu Donald Trump are susținerea veteranilor, relatează Business Insider.

Trump alături de soldații americaniFoto: Flickr

Un sondaj realizat de Military Times în rândul a 1.018 soldați americani activi între 27 iulie și 10 august arată că 43,1% dintre aceștia au declarat că vor vota cu Biden în timp ce doar 37,4% au afirmat că își vor acorda votul lui Donald Trump.

Sondajul efectuat în rândul trupelor aflate în serviciul militar activ a descoperit că în ultimii patru ani opiniile favorabile asupra președintelui Trump au scăzut de la 46,1% în 2016 la 37,8% în această vară în timp ce cele nefavorabile au crescut de la 37% la 49,9%.

Trump s-a lăudat în mod repetat cu privire la lucrurile pe care le-a făcut pentru militarii americani, criticându-l pe predecesorul său, Barack Obama, pentru slăbirea forțelor armate ale SUA. Trump a supervizat o creștere masivă a bugetelor militare însă mesajul său pare să nu rezoneze cu soldații aflați în serviciul activ.

Președintele american este însă în continuare candidatul preferat de veterani, deși intr-un procent mai mic comparativ cu anterioarele alegeri prezidențiale, potrivit unui sondaj efectuat între 1 și 13 octombrie de Military Times în rândul a 1.733 de veterani.

52% dintre aceștia au declarat că intenționează să voteze cu Trump și doar 42% cu candidatul democrat. Însă sprijinul pentru Trump a scăzut față de 2016 când 60% din veterani au declarat că au votat cu candidatul republican în detrimentul fostului secretar de stat, Hillary Clinton.

Ultimul sondaj Military Times arată de asemenea că majoritatea susținerii lui Trump în rândul veteranilor vine de la cei cu vârsta de peste 55 de ani. Veteranii mai tineri îl preferă pe Biden, 51% dintre cei cu vârsta între 35 și 54 de ani afirmând că vor vota cu acesta.

În rândul veteranilor cu vârsta de sub 35 de ani, 46% declară că îl preferă pe Biden în timp ce 42% îl susțin pe Trump.

Sondajul arată de asemenea că veteranii își exprimă o nemulțumire puternică față de ambii candidați. 49% din respondenți au afirmat că nu au încredere în Trump să conducă forțele armate în timp ce 43% au declarat același lucru despre Biden.

59% din aceștia susțin că sunt nemulțumiți că Partidul Democrat l-a ales pe Biden drept candidat pentru președinție, în timp ce 51% sunt nemulțumiți de nominalizarea republicanilor.

Biden s-a descurcat însă mult mai bine în ceea ce privește respectul în rândul militarilor activi și al veteranilor în timp ce peste 50% din cei care au participat la sondaj l-au caracterizat pe actualul președinte ca fiind neonest.

Niciunul dintre cei doi candidați nu a efectuat stagiul militar.

Citește și: