NYT: Întrebări și răspunsuri despre familia Biden și acordul din China

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 27 octombrie 2020, 0:32 Actualitate | Internaţional


Joe Biden
Foto: Biden Victory Fund / Zuma Press / Profimedia
În ultimele zile ale campaniei, președintele Trump și aliații săi au făcut un ultim efort menit să pună sub semnul întrebării etica fostului vicepreședinte Joseph R. Biden Jr., încercând să îl lege pe Biden de niște acorduri internaționale de afaceri ale lui Hunter, fiul lui Biden, și ale lui James, unul dintre frații săi.

Eforturile lor se bazau pe o serie de surse, precum mesaje prin email, fotografii ale unor mesaje codificate și alte documente, oferite de Tony Bobulinski, fost partener de afaceri al lui Hunter și James Biden. Multe dintre documente se referă la o firmă mixtă propusă în 2017, după ce Biden și-a părăsit funcția, cu un partener chinez. În cele din urmă, acordul nu s-a mai încheiat.

Iată mai jos câteva întrebări și răspunsuri legate de această situație.


A fost Biden implicat în tranzacție?Din documente nu reiese nicio probă care ar dovedi că Biden ar fi fost implicat sau ar fi profitat de pe urma firmei mixte.

Mesajele codificate, mesajele prin email și alte documente examinate de The New York Times nu relevă faptul că Hunter Biden sau James Biden ar fi discutat despre un eventual rol al fostului vicepreședinte în acest proiect, citează Rador.

Situația fiscală a lui Biden, pe care el și-a prezentat-o, nu relevă niciun venit datorat acestei afaceri. Nu există nimic ilegal în a încheia niște afaceri cu China sau cu parteneri chinezi. Trump a urmărit multă vreme să încheie niște acorduri cu China, a avut un parteneriat cu o întreprindere controlată de guvern, păstrându-și totodată acolo un cont bancar.

Campania lui Biden a respins aluziile potrivit cărora fostul vicepreședinte ar fi avut vreun rol în negocierile pe tema tranzacției sau ar fi avut de câștigat în vreun fel.

Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, a declarat că fostul vicepreședinte nu a fost niciodată implicat în proiect. “Joe Biden nu s-a gândit niciodată să se implice în vreo afacere a familiei sale sau în orice alte tranzacții ale acesteia din străinătate”, a spus el.

Cu ocazia celei de-a doua dezbateri prezidențiale, desfășurată joia trecută, Biden a declarat: “În viața mea, nu am primit niciun ban de la vreo sursă din străinătate”.

Mesajele oferite de Bobulinski par să se refere la o întâlnire între el, fostul vicepreședinte și James Biden, care ar fi avut loc în mai 2017, în Beverly Hills, California. Mesajele nu relevă ce s-a discutat.

Bates nu a răspuns întrebărilor pe tema afirmațiilor lui Bobulinski, potrivit cărora el s-ar fi întâlnit cu fostul vicepreședinte. Dar Bates a spus că acordul cu chinezii nu a fost niciodată discutat de Biden cu membri ai familiei sale. “Nu a avut niciodată niciun fel de discuții pe tema asta“, a subliniat Bates.

Dintr-un mesaj prin email, datat 13 mai 2017 și trimis de un alt participant la afacere, se discută despre faptul că unii dintre partenerii implicați ar putea periclita acordul și se întreabă dacă nu cumva ‘barosanul’ ar trebui să primească un procent de 10%. Documentul nu precizează cine este persoana, punând doar întrebarea: “H. a reținut 10% pentru barosan?“ Bobulinski afirmă că textul se referă în mod clar la fostul vicepreședinte.

Bates spune că Biden “nu a deținut niciodată acțiuni în nicio astfel de afacere și că nici vreun membru al familiei sau vreo altă persoană nu a deținut acțiuni în numele său”.

Ce făceau Hunter și James Biden?Hunter Biden
Foto: Profimedia Images
Documentele transmise de Bobulinski demonstrează că, în 2017, Hunter Biden și James Biden au fost implicați în niște negocieri pe tema unei firme mixte cu o companie energetică și financiară chineză, pe nume CEFC China Energy.

Documentele lui Bobulinski cuprind mesaje de email, contracte, planuri de afaceri și fotografii ale unor mesaje codificate între partenerii americani. The New York Times nu a putut verifica independent autenticitatea tuturor documentelor, dar referirile din acest articol sunt în concordanță cu interviuri și relatări anterioare ale ziarului. Campania lui Biden nu a contestat faptul că Hunter și James Biden ar fi participat la negocierile pe tema acordului cu firma chineză.

Documentele demonstrează clar că Hunter Biden a considerat numele său de familie drept un atu, pomenind insistent “efigia familiei” drept un atu valoros în afacerea propusă.
Documentele relevă și faptul că țările cu care Hunter Biden, James Biden și asociații lor urmăreau să încheie afaceri coincideau cu cele în care Joe Biden fusese anterior în calitate de vicepreședinte. Un plan de 42 de pagini include o secțiune în care se evidențiază rolul vicepreședintelui în facilitarea unui comerț mai intens cu Columbia, care este și ea ținta firmei mixte, precum și cu Luxemburg, Oman și România.

Potrivit unuia dintre documente, rolul lui Hunter Biden “a fost unul cheie în stabilirea relațiilor, transmițând președintelui bunele intenții“, prin președinte înțelegându-se Ye Jianming, șeful CEFC.

Ce s-a întâmplat cu acordul?Prin august 2017, au apărut semne din care reieșea că acordul se confruntă cu niște probleme. Bobulinski s-a adresat celor de la CEFC subliniind că cele $10 milioane promise trebuie depuse în conturile bancare ale partenerilor americani.

Dacă partenerul chinez a trimis sau nu vreo parte din banii pomeniți, în această privință, informațiile sunt discutabile. O anchetă pe tema unor acuzații de corupție la adresa familiei Biden, efectuată de două comisii senatoriale, nu a găsit nicio probă care să dovedească vreo influență sau vreo neregulă a fostului vicepreședinte, sugerând totuși că niște bani din partea CEFC ar fi apărut, ceea ce l-a făcut pe Bobulinski să îl întrebe pe James Biden dacă despre asta se vorbea într-un mesaj mai recent.

Documente din august 2018 sugerează că cel puțin o parte din firma mixtă a fost închisă sau că se plănuiește închiderea ei, iar un alt document se referea la “lichidarea și dizolvarea completă” a principalelor investiții ale firmei.

CEFC, una dintre cele mai mari companii private din China, a fost declarată falimentară în luna martie a acestui an după ce ea a fost pomenită într-o anchetă penală a Departamentului Justiției din Statele Unite. New York Times (preluare Rador)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4341 vizualizari

 • -13 (47 voturi)    
  Biden's Laptop Matter's (Marţi, 27 octombrie 2020, 2:25)

  animatron [utilizator]

  https://moteefe.com/store/bidens-laptop-matters-shirt
  probabil o gluma comerciala..sau nu..

  Hunter Biden, "Baiatu' lu'tata", trafic de influenta cu China, dupa ce incasase inainte si niste bani din Rusia, via Ucraina.

  50.000 de dolari/luna de la o firma controlata de oligarhi rusi in Ucraina (afaceri cu gaz rusesc).

  Fiul vice-presedintelui US (in functie pe cand Biden jr primea bani de la rusi si apoi pregatit de candidat la Casa Alba pe cand Hunter se agita prin China) se straduia din rasputeri sa faca ceva trafic de influenta prin tarile pe unde umblase tata, trimis de Obama, gen Columbia, China, Romania, Oman.

  In China nu exista "banci private" sau firme de energie "mari" sau "corporatii private" care sa nu fie sub control al statului chinez, direct prin fondatori (oameni ai serviciilor secrete sau armatei ca la Huawei) sau indirect prin colaboratori si asocieri fortate.

  Ce este clar e ca pana si NY Times, ziar de propaganda a stangii elitiste americane, simte nevoia sa scrie, cu jena ("stiti, nu e ilegal"), articole defensive despre legaturile familiei Biden cu China, asta dupa ce NY Post (ziar conservator) fusese injurat pt articolul in care dezvaluia e-mail-urile (hard disk-ul lui Biden e acum la FBI) si apoi cenzurat grosolan de Twitter.

  Daca in aceeasi situatie s-ar fi gasit vreunul dintre baietii lui Trump (bani direct de la oligarhi rusi si asociere directa cu firma chineza controlata de comunisti) mass-media stangista euro-americana ar fi urlat din toti rarunchii si s-ar fi creat zeci de "comisii de ancheta" prin Congres, basca manifestatii si talk-show-uri non-stop.

  O imensa ipocrizie si dubla masura, cand e vorba de principii si valori morale, la aceasta "stanga caviar".

  "Totul pentru front, totul pentru victorie", "scopul scuza mijloacele", pentru stanga americana orice a devenit acceptabil (cenzura, propaganda, minciuna, amenintare, violenta, "cancel culture") in slujba unui "viitor luminos" de inspiratie totalitara.
  • +13 (47 voturi)    
   Si?! (Marţi, 27 octombrie 2020, 7:26)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Mie poti sa-mi fluturi si un Boeing 747 ca tot cu Biden votez. Macar stiu ca nu e incult si fanfaron ca Trump care a facut America de rasul lumii. Literally !
   • -11 (15 voturi)    
    NYPost il sustine pe Trump (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:32)

    marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui John M.

    https://nypost.com/2020/10/26/the-new-york-post-endorses-president-donald-j-trump-for-re-election/
  • -8 (18 voturi)    
   Apropo ce e cu sondajele din SUA? (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:15)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Par ireale, sau le manareste Trump sa dea impresii gresite in favoarea lui. Nu trebuie sa faca mare lucru, doar sa nu le plateasca si sa ii lase pe democrati sa si le comande pe ale lor in public, in timp ce republicanii evita la a raspunde sondajelor. Asa democratii cred ca o sa castige si stau acasa iar republicanii sunt indemnati prin virtutea cifrelor sa infunde sectiile.
   • +9 (17 voturi)    
    Pana acum se vede ca demsii nu stau acasa (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:02)

    kemd [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Dimpotriva au votat in numar record 2:1 fata de republicani. Trump e terminat.
    • -4 (8 voturi)    
     Problema e ca mai e si ziua votului. (Marţi, 27 octombrie 2020, 11:55)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui kemd

     Ca sistemul de vot premeditat e una, dar republicanii sunt deaia batuti in cap cu principiile antichizate si vor vota la termen.
  • -8 (14 voturi)    
   Joe vrea in Pacea Domnului...! (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:57)

   Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Biden abia asteapta sa se termine povestea asta cu Alegerile si sa-si ia un LUNG concediu, sau poate chiar sa Demisioneze daca va castiga…

   Sarmanul om a ajuns la capatul puterilor, asa incat nici pe sotia lui nu vrea sa o mai vada…! Iata o dovada:

   Joe Biden wanders around the stage as his wife Jill Biden speaks
   562,301 views
   •Oct 24, 2020
   https://www.youtube.com/watch?v=gC4O7P3CvY4
  • +6 (16 voturi)    
   Fake News de campanie (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:00)

   kemd [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Odraslele lui Trump sunt definitia nepotismului, angajati la Casa Alba desi nu au competente, fac sute de milioane pe an datorita pozitiei lor si a legaturii de familie, plus afaceri sulfuroase cu arabii, imprumuturi de sute de mlioane.

   Trump are schelete in dulap, probabil imprmuturi masive de la rusi si chinezi pe care nu mai poate sa le plateasca, recent a fost descoperit ca are un cont secret la o banca din China si ca a platit mai multe taxe acolo decat in SUA. Mare "patriot".

   Vor urma multe anchete dupa ce pierde alegerile si va ajunge la puscarie pentru fraude si coruptie.
  • +8 (16 voturi)    
   M-ai convins (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:43)

   keres [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   N-o sa mai votez cu Hunter Biden. O sa votez cu Joe Biden :)
   • 0 (0 voturi)    
    Credeam (Marţi, 27 octombrie 2020, 20:15)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui keres

    Credeam ca ai votat deja :)))
    Este ca data trecuta ai fi votat Hillary?
  • 0 (8 voturi)    
   Super (Marţi, 27 octombrie 2020, 15:49)

   jcjc [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Acum scrieți și despre fiica și ginerică al lui Trump, cu funcții uriașe în guvern și afaceri prin toată lumea. Și nu-i uitați nici pe plăvanii lui de băieți care-i administrează afacerile și-i fac și campanie electorală. Și poate puneți cîteva rînduri și despre sumele de bani mulse de Trump personal de la contribuabilul american prin hotelurile și cluburile lui de golf. Sau despre traficul de influență făcut pe față la aceleași hoteluri și cluburi. Sau despre matrapazlîcurile incredibile din declarațiile lui fiscale. Sau despre contul bancar din China.

   Hunter Biden nu candidează la președenție și nici nu a avut funcții în guvernul SUA. Joe Biden și-a pus la dispoziție declarațiile fiscale pe ultimii 22 de ani.
  • +3 (5 voturi)    
   Super (Marţi, 27 octombrie 2020, 15:49)

   jcjc [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Acum scrieți și despre fiica și ginerică al lui Trump, cu funcții uriașe în guvern și afaceri prin toată lumea. Și nu-i uitați nici pe plăvanii lui de băieți care-i administrează afacerile și-i fac și campanie electorală. Și poate puneți cîteva rînduri și despre sumele de bani mulse de Trump personal de la contribuabilul american prin hotelurile și cluburile lui de golf. Sau despre traficul de influență făcut pe față la aceleași hoteluri și cluburi. Sau despre matrapazlîcurile incredibile din declarațiile lui fiscale. Sau despre contul bancar din China.

   Hunter Biden nu candidează la președenție și nici nu a avut funcții în guvernul SUA. Joe Biden și-a pus la dispoziție declarațiile fiscale pe ultimii 22 de ani.
 • -8 (24 voturi)    
  ce ari-el si nari Trumph ? (Marţi, 27 octombrie 2020, 3:12)

  richter [utilizator]

  ..spala bine cu ?cu..?...bravooo! la o asa lunga cariera politica sa fi cum a zis Ilici al nostru, n-are rost ;unii intra bogati in politca, altii intra saraci, nu e toti la fel, e democratie, dar e si capitalism, nu e toti egali, ce atatea comentarii....
 • -8 (24 voturi)    
  Nici usturoi n-a mancat... (Marţi, 27 octombrie 2020, 4:02)

  Setalcott [utilizator]

  OK. Acum poate ne explicati, de exemplu, si ce i s-a intamplat de fapt lui Rudy Giuliani in filmul cu Borat, in acelsi stil defensiv fata de politicieni, nu-i asa? Ca stirea tabloidizata ati dat-o cat ai clipi, fara prea multe scrupule.
 • -6 (28 voturi)    
  The Big Guy... (Marţi, 27 octombrie 2020, 4:19)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  isi lua taxa de smeker de doar 10% din China. Pai asa esti tu Big, ba? Nici aia din PSD nu te-ar primi la ei, ca-i faci de rusine.
 • +8 (38 voturi)    
  Biden are stofa de aristocrat si presedinte (Marţi, 27 octombrie 2020, 6:38)

  galeo [utilizator]

  In timp ce Trump pare un taran coclit parvenit ajuns presedinte.
  • -8 (18 voturi)    
   Tha'ts the American Dream (Marţi, 27 octombrie 2020, 7:47)

   xolv [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   not European feudalism
  • -7 (17 voturi)    
   O sa il invinga Biden pe George, asta e 100% (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:15)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Toate sondajele o confirma.
  • -5 (21 voturi)    
   doar ca lumea s-a cam plictisit de.. (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:25)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   .. pierde vara din astia politruci ca Bideu.
   A fost 47 de ani vicepresedinte si n-a facut nimic.
  • -10 (18 voturi)    
   "Pare" e termenul esential (Marţi, 27 octombrie 2020, 8:33)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   La fel, si pentru Biden. Pare, dar nu este.

   https://nypost.com/2020/10/26/the-new-york-post-endorses-president-donald-j-trump-for-re-election/
 • -9 (25 voturi)    
  nu am nimic cu Biden, dar .... (Marţi, 27 octombrie 2020, 7:43)

  @Dem [utilizator]

  ca american, pro Biden, mi s-ar increti pielea sa vad cum confunda numele lui George (Bush) cu Donald in repetate randuri la un interviu. Plus gafa din timpul ultimei dezbateri cand a negat impotrivirea la fracking cu toate ca a combatut vehement in alte 5 interviuri anterioare. nivelul de senilism este socant la Biden
  In afara dezbaterilor si adunarilor cu votantii unde totul e este scris si memorat in prealabil la tot ce e spontan vorbeste confuz, balbait ca un mosneag ramolit sau trezit brusc din somn. Trump e un nebun infatuat si de aceea va fi greu de ales intre un nebun si un senil
 • +8 (20 voturi)    
  Gafele lui Trump (Marţi, 27 octombrie 2020, 10:08)

  kemd [utilizator]

  L-a numit pe Matt Gaetz "Rick Gaetz", pe Tim Cook "Tim Apple", pe Chris Wallace "Mike Wallace", a pocit Namibia "Nambia", Thailand "Thighland"....si cate si mai cate.

  Oricine poate observa ca nu poate tine paharul cu o singura mana semn ca se afla in declin mental. Intreg mandatul sau a fost un show de nebuni. Locul lui era la azil, acum o sa ajunga la puscarie.
  • -4 (10 voturi)    
   nu compara incultura sau ignoranta cu senilismul (Marţi, 27 octombrie 2020, 12:35)

   @Dem [utilizator] i-a raspuns lui kemd

   mai baiatule Biden a uitat numele contracandidatului sau la prezidentiale de peste o saptamana.
   Vorbim la nivelul asta. Cine sunt Gaetz, Cook, Wallace? 1 din 10000 de americani intrebati pe strada nici n-au auzit de ei darmite sa le stie prenumele. Sa nu stii corect namibia si thailanda sunt semne de incultura nu de senilism. Biden a repetat de 4 ori ca se infrunta cu George....
   gimme a break!
   • +2 (6 voturi)    
    o fi senil (Marţi, 27 octombrie 2020, 13:00)

    helvig [utilizator] i-a raspuns lui @Dem

    dar bea apa ca un barbat adevarat, nu ca o leguma lesinata. Go Biden.
   • -2 (6 voturi)    
    media ii acopera gafele (Marţi, 27 octombrie 2020, 13:26)

    @Dem [utilizator] i-a raspuns lui @Dem

    errata: n-a repetat de 4 ori ci de vreo 2 sau 3 ori dar este incoerent, confuz.
    Sa vedeti si cine e viitorul vicepresedinte, Kamala:
    https://youtu.be/Pik0f1QOzE8
    O dama care are doar anti-rasismul in cap si nicio alta viziune sau strategie
 • +6 (12 voturi)    
  bombe fasaite (Marţi, 27 octombrie 2020, 11:18)

  visury [utilizator]

  raportul Senatului condus de republicani l-a declarat pe Hunter Biden nevinovat. Trump a aruncat la disperare scandalul asta dar nimeni n-a pus botul. Disperare mare. Puscaria il mananca pe orange man.
  • 0 (0 voturi)    
   Care raport Frans? (Miercuri, 28 octombrie 2020, 10:52)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui visury

   Scandalul cu laptopul are o saptamana si tu zici ca Senatul a avut timp sa faca o ancheta si sa si faca un raport? Pai nu ar trebui o comisie de tip Mueller? Si vreo 2 ani de ancheta?
 • 0 (8 voturi)    
  Putina sinceritate (Marţi, 27 octombrie 2020, 13:40)

  Setalcott [utilizator]

  Va puteti inchipui acest articol daca in loc de Hunter Biden ar fi fost Jared Kushner?
 • +2 (2 voturi)    
  Frumoasa incercare (Marţi, 27 octombrie 2020, 20:19)

  wintershadow [utilizator]

  de albire a lui Biden. Adevarata sau mincinoasa, nu stiu sigur, dar faptul ca sursa mentionata este NYT face mult mai probabila a doua varianta.

  Si imi scuzati impertinenta dar sunt chiar curios: dupa cele n-spe mii de acuzatii mincinoase si false aduse lui Trump in ultimii 4 ani, ati publicat cumva vreun articol de dezmintire si nu mai retin eu?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by