În orașul Huedin și în alte cinci comune din județul Cluj se vor închide restaurantele, masca va fi obligatorie în toate spațiile publice, iar școlile vor face doar cursuri online începând de miercuri din cauza creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, anunță Mediafax.

Coronavirus in RomaniaFoto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit Prefecturii Cluj, rata de incidență cumulată a cazurilor Covid- 19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori în orașul Huedin și în comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat luni decizia prin care s-a dispus ca, începând de miercuri, pe o perioadă de 14 zile, să se instituie obligația purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

De asemenea, restaurantele și cafenelele vor fi închise, iar organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte vor fi interzise.

Tot închise vor fi barurile și cazinourile.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar din orașul Huedin și din comunele Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos vor intra în scenariul trei de funcționare, ceea ce înseamnă că elevii vor participa doar la cursuri online.