În primul său discurs după internarea în spital pentru Covid-19, președintele Donald Trump a stat pe un balcon de la Casa Albă pe 10 octombrie și a făcut o declarație măreață despre coronavirus: „Va dispărea. Dispare.”

HotNews.roFoto: Hotnews

Cuvintele sale ar fi putut părea mai dramatice dacă nu ar fi spus același lucru timp de opt luni.

Trump s-a ținut de refren, indiferent de ce s-a întâmplat cu pandemia. Din februarie, președintele a declarat de cel puțin 38 de ori că pandemia de Covid-19 fie va dispărea, fie dispare deja în prezent.

Prevestirile sale au fost extrem de inexacte. Când Trump a început să facă pentru prima data asta în februarie, era momentul în care SUA tocmai înregistrase primul deces cunoscut de Covid-19. Peste 220.000 de decese mai târziu, Trump continuă să susțină în mod fals că virusul va dispărea într-un fel - chiar dacă SUA se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor și internărilor.

CNN face aici o cronologie a declarațiilor lui Trump

Până pe 19 octombrie, peste 220.000 de persoane au murit din cauza Covid-19 în SUA. Cu cele mai multe state care se confruntă cu o creștere alarmantă a noilor cazuri zilnice în ultimele săptămâni, experții în sănătate își fac griji cu privire la un nou val care va lovi chiar în momentul în care începe sezonul gripal de toamnă. În ciuda afirmațiilor lui Trump, pandemia nu prezintă semne de dispariție.