Doisprezece copii au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi într-un raid aerian împotriva unei moschei în provincia Takhar din nordul Afganistanului, au declarat joi surse oficiale pentru dpa, preluată de Agerpres.

Bombardament in AfghanistanFoto: AFP / AFP / Profimedia

Atacul aerian a avut loc miercuri după-amiază în districtul Baharak, unde luptători talibani omorâseră în cursul dimineţii peste 40 de membri ai forţelor de securitate afgane, a declarat consilierul provincial Mohammad Azam Afzali pentru dpa.

Un avion a bombardat moscheea după ce s-a primit informaţia că luptători talibani care fuseseră implicaţi cu câteva ore mai devreme într-un atac sângeros asupra forţelor de securitate erau ascunşi în moschee, a explicat Afzali.

În realitate însă, talibanii plecaseră deja din moschee, au indicat Afzali şi o altă sursă de securitate.

Violenţele continuă în Afganistan în pofida negocierilor de pace începute luna trecută la Doha, în Qatar, între reprezentanţii regimului de la Kabul şi talibani.

Experţii se aşteaptă la negocieri dure şi îndelungate până când ar putea fi convenită o încetare a focului, pe care insurgenţii au refuzat până acum să o accepte.