Deşi se poziţionează ca un adevărat adversar al Beijingului, Donald Trump dispune de un cont bancar în China potrivit mai multor informaţii din „New York Times” - relatează Le Temps, citat de Rador.

Donald TrumpFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Donald Trump posedă un cont bancar în China, scrie ziarul american „New York Times”. El a încercat vreme de mai mulţi ani să facă afaceri în această ţară, poziţionându-se în același timp ca un adevărat adversar al Beijingului, spre deosebire, spune el, de rivalul lui democrat, Joe Biden.

Magnatul imobiliar a menţinut biroul pe care l-a deschis în China, înainte de a fi ales, pe toată durata mandatului său prezidenţial şi a încercat un parteneriat cu o importantă societate chineză controlată de stat, afirmă ziarul.

Locatarul de la Casa Albă a mai păstrat un cont bancar în China, până acum necunoscut şi controlat de una din societăţile sale, Trump International Hotels Management, potrivit unei analize a declaraţiilor sale fiscale, văzute de „New York Times”.

„Acest cont a rămas inactiv”

Potrivit uneia din aceste declaraţii, societatea a plătit în China impozite de 188.561 de dolari când se străduia, între 2013 şi 2015, să încheie acorduri de licenţă comercială.

Avocatul grupului Trump, Alan Garten, a arătat că această societate a „deschis un cont la o bancă chineză, având birouri în Statele Unite, pentru a-şi plăti impozitele”.

„Niciun acord, nicio tranzacţie sau altă activitate comercială nu s-a concretizat şi, din 2015, acest cont a rămas inactiv”, a afirmat el, citat de ziar.

Donald Trump s-a lansat într-un război comercial şi diplomatic cu China. El afirmă că este singurul adevărat apărător al intereselor americane faţă de gigantul chinez, contrar, spune el, lui Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.