Cotidianul La Nouvelle Republique a primit nenumărate ameninţări pe social media, după ce jurnaliștii au publicat pe prima pagină o caricatură cu profetul Mahomed, potrivit Mediafax.

Liceul unde preda profesorul decapitat in ParisFoto: Blondet Eliot/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ziariștii de la cotidianul francez La Nouvelle Republique au preluat, în 18 octombrie, o caricatură cu profetul Mahomed, din seria lansată de cei de la Charlie Hebdo.

Gestul era menit să ridice din nou un semnal de alarmă cu privire la ameninţările islamiste, după ce un profesor din Franţa a fost asasinat.

Jurnalistul Christophe Herigault a declarat presei că majoritatea reacţiilor au fost pozitive, însă multe mesaje, mai ales de pe Facebook, erau ameninţări, „ceea ce ne-a convins că e cazul să depunem o plângere penală”.

Samuel Paty, profesor de Istorie, Geografie şi Educaţie Civică la un liceu, a fost asasinat vineri în zona Conflans-Sainte-Honorine, la periferia Parisului, de un militant islamist, Abdoullakh Anzorov, împuşcat mortal ulterior de poliţie.

Profesorul a fost victima atacului după ce le-ar fi arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, pentru a le oferi un exemplu despre libertatea de exprimare. Autorităţile franceze consideră asasinatul un atac islamist.