Barack Obama va face miercuri prima sa acțiune de campanie pentru a-l susține pe fostul său vicepreședinte împotriva lui Donald Trump, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, potrivit AFP.

Barrack Obama si Joe BidenFoto: Flickr

Fostul președinte democrat "va participa la un miting din mașini (drive-in) din Philadelphia", în statul cheie Pennsylvania, a declarat marți echipa de campanie a lui Joe Biden.

Barack Obama „va încuraja oamenii din Pennsylvania să se organizeze pentru a vota mai devreme” înainte de alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie, se adaugă în declarație.

Donald Trump câștigase cu doar un scurt avans în 2016 în acest stat potențial crucial pentru victorie, unde Joe Biden apare în fruntea sondajelor (+3,8 puncte procentuale conform RealClearPolitics).

Democrații își încurajează alegătorii să aleagă votul anticipat ca măsură de precauție din cauza pandemiei. Acest lucru le permite să evite cozile lungi pe 3 noiembrie.

Aproape 35 de milioane de americani din toată țara au votat deja prin poștă sau personal, ceea ce în acest moment ar putea reprezenta aproape o cincime din numărul total de participanți, potrivit organizației independente Elections Project.

În aprilie, Barack Obama, încă foarte popular printre democrați, și-a anunțat oficial sprijinul pentru Joe Biden, considerându-l capabil să-i îndrume pe americani „prin unele dintre cele mai întunecate clipe”.

De asemenea, a participat la strângeri de fonduri online pentru candidatul democratic și pentru colega acestuia de campanie, senatorul Kamala Harris, 56 de ani.