Președintele Donald Trump a fost surprins cum își numără banii de mai multe ori înainte de a face o donație, în cadrul unei ceremonii dintr-o biserică din Las Vegas. Deși infectat cu Covid-19, președintele american nu poartă mască. De altfel, niciunul dintre participanții la ceremonie nu pare să respecte regulile sanitare.

Trump, numrand banii in biserica (Screenshot)Foto: Hotnews

Momentul a devenit viral, mulți ironizându-l pe liderul de la Casa Albă care încearcă să obțină un nou mandat la scrutinul din 3 noiembrie.

Așezat pe scaun, în primul rând, în fața podiumului, președintele Trump scoate din buzunar un teanc de bani și începe să numere cu mare atenție, de mai multe ori, bancnotele de 20 de dolari pentru a face o donație Bisericii Internaționale din Las Vegas. Secvența poate fi văzută în înregistrarea de mai jos, la minutul 5.28.

Ceremonia a avut loc duminică, sala este plină de oameni, nimeni nu poartă mască, iar distanțarea socială pare a fi ultima lor preocupare.

Imaginea surprinsă de fotograful Reuters a devenit virală, mai mulți internauți făcând comentarii malițioase la adresa gestului făcut de președintele american.

”Îmi plac la nebunie miliardarii care donează câte 20 de dolari la biserică” sau ”Un miliardar care poate dona bisericii doar 20 de dolari. Un adevărat act de caritate”, sunt câteva dintre comentarii.

”La ce pierderi am, ei ar trebui să-mi dea mie banii” sau ”Se gândește serios dacă să doneze 20 sau 40 de dolari”, sunt alte comentarii pe twitter.