Cumpărătorii din Franţa au ajuns să facă achiziţiile internaţionale cele mai mari pe piaţa imobiliară din centrul Londrei (PCL), în primele nouă luni din 2020, ei reprezentând 11% din toate tranzacţiile care au implicat cumpărători străini, informează site-ul uk.finance.yahoo.com.

Londra - The CityFoto: Wikipedia

Este o schimbare majoră după dominaţia cumpărătorilor chinezi, care au reprezentat 8,3% din achiziţiile străine în perioada ianuarie-septembrie 2020, faţă de o cotă de 15% în primele nouă luni din 2019, arată datele companiei imobiliare Knight Frank.

De asemenea, proporţia cumpărătorilor britanici care au făcut achiziţii pe piaţa imobiliară din centrul Londrei a urcat la aproximativ 59%, faţă de 47% în perioada ianuarie - septembrie 2019.

Restricţiile internaţionale de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19) reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru mulţi investitori internaţionali, deşi alţii nu ţin cont de aceste probleme şi se uită dincolo de incertitudinile provocate de pandemie şi de Brexit. În contextul continuării negocierilor privind Brexitul, există presiuni descendente asupra lirei sterline, se arată în raportul Knight Frank.