O instanță germană a decis vineri că unui bărbat musulman care a refuzat să dea mâna cu o femeie ar trebui să îi fie refuzată cetățenia germană, relatează Deutsche Welle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, un doctor libanez în vârstă de 40 de ani care a imigrat în Germania în 2002, afirmă că refuză să dea mâna cu femei din motive religioase.

Instanța administrativă din Baden-Württemberg (VGH) a hotărât că o persoană care refuză să dea mâna „datorită unor valori și concepții fundamentaliste” care privesc femeile ca „un pericol de tentație sexuală” respinge „integrarea în condițiile de viață germane”.

Doctorul a studiat medicina în Germania, fiind angajat în prezent într-o clinică. În 2012 acesta a depus o cerere pentru primirea cetățeniei prin naturalizare, semnând o declarație de loialitate față de constituția germană și împotriva extremismului.

Bărbatul a luat testul de naturalizare cu cel mai mare scor posibil însă nu a primit cetățenia deoarece a refuzat în 2015 să dea mâna cu oficialul responsabil de înmânarea certificatului de naturalizare.

Prin urmare femeia a reținut certificatul și i-a respins cererea. Doctorul a argumentat că a refuzat să dea mâna cu aceasta deoarece i-ar fi promis soției sale că nu va da vreodată mâna cu o altă femeie.

Libianul a contestat în instanță decizia, pierzând primul proces și apelul ajuns la VGH. Acesta mai are o cale de atac rămasă la Curtea Administrativă Federală.

Decizia VGH afirmă că oricine care refuză să dea mâna cu o altă persoană din motive legate de sexul acesteia încalcă egalitatea consfințită în constituția Germaniei.