O familie de români a obligat femei tinere să se prostitueze în apartamente din suburbiile Parisului după ce le-a ”antrenat” prin bordelurile din Germania. Rețeaua de proxeneți a fost destructurată săptămâna aceasta, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zece persoane au fost arestate luni în acest dosar, patru în Franța și șase în România, a declarat pentru AFP Elvire Arrighi, șeful Biroului Central pentru Suprimarea Traficului de Ființe Umane (Ocrteh). Nouă dintre ele au fost arestate preventiv și una este sub supraveghere judiciară.

Ancheta, care a început în aprilie 2019, a identificat șapte victime, tinere cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Potrivit mărturiilor lor, ele trebuiau să predea rețelei „toate câștigurile”.

Printre cei implicați, mulți erau membri ai aceleiași familii. În fruntea rețelei, un cuplu, ai cărui copii erau ”brațul de fier”. Acești tineri adulți „au supravegheat” rețeaua din Franța și Germania și au „sedus” femeile tinere înainte de a le forța să se prostitueze.

Au reușit să le convingă să părăsească România sub pretextul „unei vieți mai bune”.

Proxeșii le-au dus mai întâi la bordelurile din Germania, pentru a le „antrena”. Au fost apoi duse în apartamente din suburbiile pariziene, unde urmau să se prostitueze.

Unele dintre femei își lăsaseră copiii în România, în mâinile cuplului care conduce rețeaua. „Încetul cu încetul s-au făcut amenințări asupra copiilor dacă nu muncesc suficient”, chiar „maltratare”, a spus comisarul.

În timpul perchezițiilor, s-au găsit peste 4.000 de euro, iar două apartamente vor fi confiscate de justiție, a detaliat comisarul.

Această anchetă, deschisă atât în ​​Franța, cât și în România, a fost realizată cu succes datorită unei „echipe comune de anchetă”, un instrument juridic european, prin care magistrații și serviciile de poliție pot face schimb de informații, a spus Arrighi.