Eforturile președintelui brazilian Jair Bolsonaro de a se prezenta ca un luptător împotriva corupției au suferit o lovitură după ce poliția a confiscat un teanc de bancnote dintre fesele unuia din aliații săi, relatează The Guardian.

Chico RodriguesFoto: Flickr

Chico Rodrigues, adjunctul președintelui brazilian în senat, ar fi fost prins miercuri cu teancul de bani în cursul unei percheziții a locuinței sale de către poliție. Razia a făcut parte dintr-o investigație privind deturnarea de fonduri menite combaterii pandemiei de COVID-19.

Ziarul Estado de São Paulo scrie că două surse i-au relatat că 30.000 de reali (peste 4.500 de euro) au fost dosiți în chiloții lui Rodrigues, un senator din partea statului Roraima.

„Ca să vă dați seama cât de ridicolă a fost situația, unele din bancnotele confiscate erau pătate cu fecale”, a scris și Revista Crusoé, publicația conservatoare care a dezvăluit prima dată știrea, relatând că un polițist a relatat jurnaliștilor că „a fost o scenă de jenă considerabilă”.

Brazilienii au început să distribuie știrea cu hashtag-ul #PropinaNaBunda („O mită în cur”), mulți sugerând că descoperirea va rămâne în „analele istoriei”.

Rodrigues nu a oferit nicio explicație imediată pentru conținutul chiloților săi dar a negat că ar fi comis vreo faptă ilegală, afirmând că rivalii săi politici încearcă să îl defăimeze.

„Am un trecut curat și duc o viață respectabilă. Nu am fost implicat niciodată în vreun fel de scandal”, a insistat senatorul în vârstă de 69 de ani.

Președintele Jair Bolsonaro a câștigat alegerile prezidențiale din 2018 promițând să elimine corupția.

„Nu cred că există deloc corupție în guvernul meu”, a declarat Bolsonaro miercuri, promițând să aplice „o lovitură cu piciorul în gât” oricărui politician necinstit.