G20 a anunțat miercuri, într-o ședință virtuală prezidată de Arabia Saudită, o prelungire de șase luni a moratoriului asupra datoriilor celor mai sărace țări puternic afectate de pandemia Covid-19, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Miniștrii de finanțe ai G20 și guvernatorii băncilor centrale au fost de acord să extindă inițiativa de suspendare a serviciului datoriei pentru cele mai vulnerabile țări pentru șase luni pentru a-și susține lupta împotriva pandemiei Covid-19", a anunțat grupul de pe Twitter.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat anterior că peste 20 de ţări sărace au cerut anularea datoriei publice bilaterale, conform iniţiativei sprijinite de G20, iar FMI este pregătit să susţină extinderea programului dincolo de sfârşitul acestui an, dacă va fi necesar, transmite Reuters.

Peste 300 de parlamentari din întreaga lume au cerut Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale să anuleze datoriile celor mai sărace ţări ale lumii, în contextul pandemiei, şi să majoreze finanţarea pentru a evita un colaps al economiei globale.