Când Academia Regală Suedeză pentru Științe a anunțat luni că americanii Paul Milgrom și Bob Wilson au câștigat premiul Nobel pentru economie, amândoi dormeau adânc în paturile lor din Stanford (California), scrie Guardian.

Bob WilsonFoto: Captura YouTube

Până la urmă, Comitetul a reușit să dea de Wilson pentru a-i spune vestea. Dar Milgrom dormea și nimeni nu putea să-l contacteze.

Așa că Wilson, care este vecin cu el, s-a dus - încă îmbrăcat în pijama- la fostul său student pentru a-i spune că a câștigat Nobelul.

Momentul a fost surprins de camera de supraveghere de la ușa lui Milgrom, care răspunde într-un târziu după mai multe ciocănituri și apăsări pe butonul soneriei.

”Paul, sunt Bob Wilson. Ai câștigat premiul Nobel. Așa că încearcă să dea de tine, dar nu reușesc. Se pare că nu au numărul tău de telefon”, i-a spus Wilson prin interfon.

”Da, am câștigat? Uau! OK”, a răspuns Milgrom.

Ceva mai devreme, și Wilson fusese luat prin surprindere pentru că și-a închis telefonul din cauză că a sunat în timpul nopții. Comitetul pentru Nobel a fost nevoit să-i sune soția pentru a da de el.

Paul R. Milgrom și Robert B. Wilson, cercetători în cadrul Universității Stanford din Statele Unite, au primit premiul Nobel 2020 pentru Economie, a anunțat luni Academia Suedeză.

Cei doi au primit premiul pentru ”îmbunătățiri ale teoriei licitațiilor și inventarea de noi formate de licitații”, potrivit nobelprize.org.