Președintele american Donald Trump a dat rezultate negative pentru Covid-19 „câteva zile la rând” folosind un test rapid, a declarat luni medicul de la Casa Albă, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: captura video

"Ca răspuns la solicitarea dvs. privind cele mai recente teste Covid-19 ale președintelui, vă pot informa că a dat rezultate negative de câteva zile la rând folosind Abbott BinaxNOW", a spus dr. Sean Conley într-o scrisoare făcută publică de Casa Albă.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat duminică că acum este „imunizat” față de Covid-19, a doua zi după ce medicul său a declarat că nu mai există riscul să transmită virusul, relatează AFP.

"Se pare că sunt imun, pentru că, nu știu, poate pentru mult timp, poate pentru scurt timp, poate pentru viață. Nimeni nu știe cu adevărat, dar sunt imun", a spus el într-un interviu telefonic la Fox News.

"Aveți un președinte imun (...). Astăzi aveți un președinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul său ca adversarul său", a adăugat el, referindu-se la contracandidatul său democrat Joe Biden.

Problema imunității la Covid-19 rămâne înconjurată de multe necunoscute: nu cunoaștem cu precizie gradul de protecție oferit de anticorpi și nici durata vreunei imunități.