Senatorul democrat Kamala Harris, candidat la vicepreședinția Statelor Unite, a considerat luni „iresponsabil” faptul că a început, în plină pandemie, procesul de confirmare a judecătorului Amy Coney Barrett, numită de Donald Trump la Curtea Supremă, potrivit AFP.

Kamala HarrisFoto: Agerpres/AP

Observând că mai mult de 50 de persoane au fost adunate înăuntru timp de ore lungi, partenera de campania a lui Joe Biden, i-a criticat pe republicani pentru „punerea în pericol” a personalului congresului. „Senatul ar trebui să acorde prioritate unui plan de salvare pentru familiile afectate de Covid-19”, a adăugat ea.

Senatul SUA a iniţiat luni audierile pentru confirmarea în funcţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump pentru un post în cadrul Curţii Supreme de Justiţie, însă opoziţia democrată critică dur efectuarea procedurii înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar.

Amy Coney Barrett

Amy Coney Barrett

Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judectoarei Ruth Bader Ginsburg, amintește Mediafax. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie.

În prezent, Senatul SUA are o majoritate republicană. Audierile în Comisia Judiciară a Senatului au început luni şi ar urma să dureze patru zile, potrivit postului ABC News.

Opoziţia democrată de la Washington consideră că procedura ar trebui să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar.