Ministrul american de externe Mike Pompeo, vizat de criticile neobișnuite din partea lui Donald Trump, a promis vineri că va publica e-mailurile controversate de la democrata Hillary Clinton care ar trebui să demonstreze, potrivit taberei prezidențiale, că ar trebui să fie trimisă în judecată, potrivit AFP.

Mike PompeoFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Întrebat despre atacul președintelui Statelor Unite asupra lui, el a spus la Fox News: "Vom ajunge acolo. Vom publica aceste informații, astfel încât americanii să le poată vedea".

Întrebat dacă va face acest lucru înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Mike Pompeo a adăugat: "O facem cât mai repede posibil. Cred absolut că vom vedea mai multe înainte de alegeri".

Donald Trump, la o săptămână după ce a dat pozitiv pentru Covid-19, și-a atacat în mod neobișnuit secretarul de stat, unul dintre puținii care au scăpat până acum de criticile publice.

El s-a plâns profund că Mike Pompeo nu a reușit să găsească destule pentru a o incrimina pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor.

Aceste e-mailuri „sunt la Departamentul de Stat, dar Mike Pompeo nu a reușit să le scoată, ceea ce este foarte nefericit”, a declarat președintele-candidat. „Nu sunt mulțumit de el în legătură cu asta”, „el conduce Departamentul de Stat, ar trebui să-i scoată”, a ciocănit el.

Hillary Clinton, fosta candidată democrată la Casa Albă împotriva lui Donald Trump în 2016, a fost criticată pentru că a folosit un server privat pentru o parte din corespondența ei la Departamentul de Stat, și nu serverul guvernamental sigur. În campania împotriva ei, republicanul nu încetase niciodată să-i ceară condamnarea.

După o anchetă, FBI nu a reținut acuzațiile împotriva lui Hillary Clinton, dar a considerat că a fost „extrem de nesăbuită”.

"Amintiți-vă, au existat informații confidențiale pe un server privat. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a spus Mike Pompeo vineri. "Hillary Clinton nu ar fi trebuit niciodată să facă asta. A fost un comportament inacceptabil", a insistat el.

O anchetă a democraților din Cameră a dezvăluit anul trecut că fiica lui Donald Trump Ivanka și soțul ei Jared Kushner, ambii consilieri ai Casei Albe, au folosit și e-mailuri private pentru schimburi legate de activitatea lor guvernamentală.