Twitter a implementat noi măsuri vineri pentru a preveni răspândirea informațiilor false despre rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, potrivit AFP.

Alegeri SUAFoto: Agerpres/AP

Într-un blog, rețeaua socială a susținut că utilizatorii săi, inclusiv candidații electorali, nu ar putea revendica o victorie electorală până când nu vor fi oficiali câștigători sau bine stabiliți prin proiecțiile rezultatelor a cel puțin două canale mass-media principale.

„Utilizatorii de pe Twitter, inclusiv candidații la funcția aleasă, nu pot pretinde o victorie electorală până când nu este anunțată oficial”, spune Twitter.

„Pentru a determina rezultatele alegerilor din Statele Unite, avem nevoie fie de un anunț din partea oficialilor electorali de stat, fie de o examinare publică a cel puțin două instituții media naționale care publică independent ”, spune grupul lui Jack Dorsey.

Twitter adaptează astfel regulile stabilite mai devreme în septembrie, care nu aveau în vedere transmiterea în rețeaua sa de anunțuri din noaptea alegerilor din mass-media.

Twitter va afișa pe lista neagră tweet-urile „care conțin acuzații premature”, etichetându-le și direcționând cititorii către o pagină oficială a alegerilor din SUA.

Twitter nu a făcut însă o listă a instituțiilor de presă care pot fi considerate credibile pentru a publica rezultate preliminare legitime.

Dar, de obicei, pentru nopțile electorale americane, agențiile de știri precum Associated Press sau rețelele importante ca ABC News, Fox News sau CNN anunță rezultate preliminare a căror certificare vine câteva săptămâni mai târziu.