Candidatul Partidului Democrat pentru președinția Statelor Unite, Joe Biden, vinde pliciuri de muște în cursa contra președintelui american Donald Trump, relatează Business Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timpul dezbaterii dintre candidata democrată pentru vicepereședinție, senatoarea Kamala Harris, și actualul vicepreședinte american, Mike Pence, o muscă a aterizat pe capul vicepreședintelui republican rămânând acolo timp de aproape două minute în timp ce acesta a continuat să vorbească.

„Contribuie cu 5$ pentru a ajuta această campanie să-și ia zborul”, a scris Biden pe Twitter, alături de o imagine cu el cu un plici de muște în mână și un link care duce la o pagină de strângere de fonduri pentru campania sa.

Imaginea cu pliciul pare să fie veche de cel puțin un an fiind postată inițial de Biden pe Twitter în octombrie 2019.

Deși Pence și Harris au avut o dezbatere în care au discutat majoritatea problemelor de pe agenda publică americană, de la pandemia de Covid-19 la relațiile externe și protestele antirasism izbucnite în SUA anul acesta, incidentul cu musca a atras cel mai mult atenția pe platformele social media.

La câteva minute după ce musca a aterizat pe capul lui Pence cineva a creat un cont pe Twitter pentru aceasta și oamenii au început să distribuie memeuri și glume cu hashtag-ul „PenceFlyHead”.

Biden a încercat să profite de viralizarea incidentului de pe Facebook, tweet-ul candidatului democrat cu pliciul de muște fiind distribuit de peste 240.000 de ori.

Ulterior echipa sa a postat un link către site-ul de campanie al lui Biden de pe care poate fi cumpărat un plici de muște pentru 10 dolari.