Șase bărbați au fost acuzați joi într-un presupus complot pentru răpirea guvernatorului democrat din Michigan, Gretchen Whitmer, conform unei plângeri penale federale, citate de CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele șase persoane acuzate în districtul de vest al Michigan de conspirație pentru răpire sunt rezidenții din Michigan, Adam Fox, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris, Brandon Caserta și Barry Croft, rezident în Delaware.

FBI a luat cunoștință de schemă, raportată pentru prima dată de The Detroit News, la începutul anului 2020, printr-un grup de social media format din persoane care discutau răsturnarea violentă a anumitor componente guvernamentale și de aplicare a legii, conform plângerii penale.

„Prin intermediul comunicațiilor electronice, Croft și Fox au fost de acord să-i unească pe alții în cauza lor și să ia măsuri violente împotriva mai multor guverne de stat despre care cred că încalcă Constituția SUA”, inclusiv guvernul din Michigan și Whitmer, potrivit plângerii.

Documentele instanței spun că FBI a plantat un agent sub acoperire pentru a călători la Dublin, Ohio, pe 6 iunie, pentru o întâlnire cu Croft, Fox și alte 13 persoane.

„Au discutat despre diferite modalități de realizare a acestui obiectiv, de la eforturi pașnice la acțiuni violente ... Mai mulți membri au vorbit despre uciderea ”tiranilor” sau răpirea ”unui guvernator în funcție”, potrivit plângerii.

„Participanții au discutat despre planurile de atacare a Capitolului din Michigan, de respingere a primilor forțe de ordine ajunse la fața locului și de utilizarea cocktailurilor Molotov pentru distrugerea vehiculelor poliției și pregătire tactică ", conform plângerii penale.