Cadavrele dintr-un cimitir din sudul Franței au fost măturate la propriu de pe un munte de o furtună violentă, unii crezând că acestea au fost duse până pe malul italian al Mediteranei, au spus oficialii, relatează Reuters.

inundatii FrantaFoto: Captura YouTube

În Saint-Dalmas-de-Tende, inundațiile au făcut ravagii printre zecile de morminte.

Mare parte a cimitirului a dispărut, înghițit de ape. O piatră funerară a rămas în vârful unui morman de nămol. Unele cripte sunt distruse.

”Nu poți reconstrui un cimitir”, a spus Chantal Bocchin, un localnic. ”Nu merită să reconstruiești acolo unde nu a mai rămas niciunul”.

În Saint-Dalmas-de-Tende, toate cele patru poduri care leagă cele două jumătăți ale satului s-au prăbușit, casele au fost dărâmate, iar curentul nu mai există.

Drumurile și liniile ferate par să fi dispărut, iar singura cale de a intra în sat e cu ajutorul elicopterelor.

Primarul Jean-Pierre Vassallo a spus că furtuna a fost ”apocaliptică”.

”A spintecat cimitirul”, a spus Vassalo pentru Reuters.

”Familiile noastre ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luați de ape”.

Autoritățile italiene au spus duminică că au descoperit patru corpuri pe malul dintre Ventimiglia și Santo Stefano al Mare, în apropiere de granița cu Franța.

Un altul a fost găsit în apropierea unui râu.

”Acestea nu sunt decese recente... ci cadavre vechi care cel mai probabil corespund corpurilor din cimitirele care au fost înghițite de ape”, a relatat mass-media franceză citându-l pe Bernard Gonzalez, prefectul departamentului Alpes-Maritimes.