Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat vineri că atât el, cât şi soţia sa, au fost testaţi negativ la coronavirus, cu câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că el şi soţia lui au fost testaţi pozitiv şi că vor intra în carantină, informează agențiile internaționale, preluate de Agerpres.

Mike PompeoFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Mă simt fantastic", a dat asigurări Mike Pompeo în faţa jurnaliştilor care îl însoţeau în vizita sa în Croaţia, cu puţin timp înainte de a ajunge la Dubrovnik, etapa finală a unui mini-turneu european.

Secretarul de stat american a explicat că a fost testat de patru ori în ultimele două săptămâni, inclusiv vineri dimineaţa, în avionul ce îl ducea spre "perla Adriaticii", inclusă în patrimoniul UNESCO.

El a precizat, de asemenea, că nu s-a întâlnit cu preşedintele Donald Trump de pe 15 septembrie şi de la semnarea, la Casa Albă, a două acorduri între Israel şi Emiratele Arabe, şi Israel şi Bahrein.

În timpul zborului spre Dubrovnik, Pompeo a declarat că se va gândi dacă va mai pleca în turneu în Asia, ca măsură de precauţie după anunţul lui Donald Trump privind contagierea cu coronavirus, dar că încă nu a fost luată o decizie în privinţa acestei călătorii.

El le-a spus jurnaliştilor că nu a făcut alte schimbări (de program) care să reflecte faptul că el este al patrulea în linia celor ce preiau atribuţiile preşedintelui dacă este necesar.