Capitala teritoriului separatist Nagorno Karabah, Stepanakert, a fost "lovită" vineri de forțele azere, a anunțat ministerul armean al Apărării, care a invocat "numeroși răniți" în rândul civililor, scrie AFP.

Stepanakert, Nagorno KarabahFoto: Captura YouTube

"Există numeroși răniți în rândul populației civile, infrastructuri civile sunt deteriorate", a precizat pe pagina sa de Facebook un reprezentant al ministerului, Artsrun Ovannisian.

Acesta nu a oferit precizări legate de natura atacului.

Jurnaliștii AFP prezenți în Stepanakert au auzit o explozie în jurul orei 10,00 GMT, urmată de mai multe sirene de ambulanțe.

Mai multe alte explozii au fost auzite în ultimele ore.

Luptele dintre armeni și azeri pe frontul din Nagorno Karabah făceau ravagii vineri, pentru a șasea zi consecutiv, iar fiecare tabără o acuză în continuare pe cealaltă pentru provocarea ostilităților.

Potrivit bilanțurilor parțiale comunicate de duminică, până acum au murit 190 de persoane: 158 de soldați separatiști, 13 civili armeni și 19 civili azeri. Baku nu comunică pierderi militare.

Dar bilanțul ar putea fi mult mai dur: Armenia afirmă că 1.280 de soldați azeri au fost uciși, Baku spune că a ucis cel puțin 1.900 militari adverși.