Groază în China, unde aproximativ 5.000 de animale de companie au fost găsite moarte sătămâna trecută în cutiile de expediție. Descoperirea a avut loc la stația de logistică Dongxing din orașul Luohe din Henan. Acestea rmăseseră fără apă sau mâncare de cel puțin o săptămână, potrivit Il Giornale.

CobaiFoto: Vier Pfoten

Probabil că sunt victime ale unei comunicări greșite în lanțul de aprovizionare al industriei agricole din China. Doar o mie de animale ar fi fost salvate.

Între timp, autoritățile chineze au deschis o anchetă asupra a ceea ce au descoperit în provincia Henan.

Fondatorul grupului de salvare a animalelor Utopia, a explicat că „stația era plină de lăzi express cu mii de animale care muriseră deja și că întreaga zonă mirosea a cadavre în descompunere”.

Printre speciile de animale găsite fără viață se numărau iepuri, cobai, pisici și câini, toate închise în cuști de plastic sau metalice învelite în cutii de carton cu găuri pentru oxigenare.

Păsările fuseseră înghesuite în cutii de transport fără hrană sau apă. Se pare că se aflau în pachete de cel puțin o săptămână.

Au fost găsite la stația de logistică Dongxing din orașul Luohe din Henan. După cum a raportat CBS, compania pare să furnizeze astfel de servicii de transport în mod regulat pentru ferme și persoane fizice. Deși legile chineze ar interzice transportul de animale vii în cutii clasice de livrare, piața ilegală continuă să le livreze.

Asociația pentru drepturile animalelor Utopia suspectează că acestea sunt animale vândute pe internet ca animale de companie. Se pare că curierul a avut probleme în gestionarea livrărilor când s-a trezit plin de pachete care conțin animale vii. „Lipsa de comunicare în cadrul companiei de livrare și implementarea incorectă a reglementărilor de transport maritim sunt responsabile pentru această tragedie. Evident, atât vânzătorii, cât și cumpărătorii au partea lor majoră de responsabilitate ", a subliniat asociația pentru drepturile animalelor.

Bineînțeles, pe lângă suferința animalelor, se ia în calcul și riscul pe care îl constituie atâtea animale înghesuite în cutii mici unde mai mulți viruși ar putea prolifera.