Italia: Campanie de închidere a moscheilor ilegale după ce un imam a lăudat teroriștii care au sechestrat o italiancă

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 1 octombrie 2020, 19:58 Actualitate | Internaţional


Imamul care lauda rapitorii
Foto: Il Giornale
Ministerul de Interne a făcut cunoscut faptul că moscheea ilegală din Tor Pignattara, unde Il Giornale a înregistrat un imam care a lăudat răpirea asistentei Silvia Romano în Kenya, a fost închisă în iunie anul trecut. Vicepreședintele Camerei, Fabio Rampelli anunță că s-au identificat situații similare și verificările continuă.

„A mers acolo să semene discordie și a primit în schimb o educație și s-a îmbogățit spiritual, acum este liberă și fericită”. Acestea au fost cuvintele imamului înregistrat în luna mai de jurnaliștii italieni la una dintre numeroasele moschei ilegale din Kasbah-ul roman din Tor Pignattara, cuvinte care au stârnit nedumerire, furie și indignare în societatea italiană.

Cuvinte rostite de imam sunt în apărarea grupului terorist al-Shabaab, autor al răpirii Silviei Romano, asistenta milaneză răpită în Kenya și ținută ostatică timp de optsprezece luni în Somalia.

Nu e vorba deloc de un grup de fanatici, pentru imamul înregistrat, ci „oameni care se roagă”, oameni cărora ar trebui să li se mulțumească pentru că au „educat-o” pe Silvia la Islam „făcând-o să iasă din întuneric”.

Un grup de parlamentari s-a mobilizat imediat, făcând o interpelare ministrului de interne, Luciana Lamorgese.

Printre efectele inițiativei s-a numărat sechestrul preventiv al moscheii ilegale pentru încălcarea reglementărilor de planificare urbană, incendii și construcții. Din aceste motive, a anunțat ieri Viminale, sala de rugăciuni din via Capua a fost închisă din 3 iunie anul trecut. ”Activitatea de prevenire de către agențiile de aplicare a legii a oricărei forme de incitare la ură și violență este constantă pentru a detecta și contracara posibile acțiuni de prozelitism și radicalizare a fundamentalismului islamic”, spun oficialii.

"Suntem mulțumiți de munca depusă de poliție", a declarat pentru ilGiornale.it vicepreședintele Camerei, Fabio Rampelli, unul din autorii interpelării împreună cu colegii de partid, Giovanni Donzelli și Emanuele Prisco.

Totuși, nu lipsesc nedumeririle: „Toate orașele mari sunt invadate de moschei ilegale în jurul cărora se adună subiecți radicalizați și intoleranți, nu se poate aștepta ca evenimentele episodice să fie rezolvate, este necesară o monitorizare preventivă și constantă”.

„Desigur, pentru a face acest lucru - conchide Rampelli - stânga din guvern trebuie să renunțe la atitudinea sa de toleranță față de ei, care riscă să fie periculoasă atât la nivel social, cât și cultural”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4607 vizualizari

 • +9 (17 voturi)    
  Multiculturalism (Joi, 1 octombrie 2020, 21:41)

  Godzillagrrr [utilizator]

  Toleranta.

  Samd.
 • +11 (13 voturi)    
  cam ca la noi (Joi, 1 octombrie 2020, 21:47)

  Mistrelutz [utilizator]

  trebuie sa se intample ceva ca sa se intervina.
  pai moscheile alea ILEGALE nici nu trebuiau sa existe
 • +13 (17 voturi)    
  Islamismul asta excesiv (Joi, 1 octombrie 2020, 22:26)

  Urzitoru [utilizator]

  radical... devine o problema mare in Europa, si o adevarata amenintare la democratie si valorile europene de libertate, stiinta, evolutie, egalitate de gen...!
  Am spus-o de mai multe ori, bisericile, cultele religioase... ar trebui reduse la nivel de ONG, nefinantate de stat, si in general anularea oricarui statut care este mai presus de cat un ONG! Exemplu: Daca un delicvent vopseste graffiti pe peretele unei biserici, sa fie sanctionat ca si in cazul in care ar fi fi fost vorba de peretele unui ONG sau institutie a statului sau o prprietate privata... dar fara faze de genul profanare, obiect de cult, desacrarea unui monument, sau mai stiu eu ce...
 • +12 (16 voturi)    
  Paleative (Vineri, 2 octombrie 2020, 0:04)

  Amerlocu [utilizator]

  Chestiile astea cu închiderea moscheilor ilegale sunt inutile și ineficiente.

  Singura măsură productivă e să fie deportați imediat înapoi pe pământul nespurcat al profetului imamii și indivizii ce le frecventează. Incitare la ură și complot terorist sunt suficente pentru asta.
 • +2 (2 voturi)    
  Educația islamică (Vineri, 2 octombrie 2020, 9:22)

  BEDE [utilizator]

  Deci, educația islamică se bazează numai pe constrângere. Nu numai la copiii mici, ci și la oamenii maturi: așa se vede din ce spune imamul. Și aceasta ilustrează modul în care s-a răspândit islamul chiar de la începuturile lui: prin cosntrângere și nu altfel.
  Cei de religie creștină erau constrânși să se convertească la islam deoarece, pentru ca să poată rămâne creștini și cetățeni liberi trebuiau să plătească dhimma, iar dacă nu o puteau plăti și nu se converteau la islam erau luați sclavi.
  Din păcate și Carol cel Mare a aplicat aceeași politică pentru impunerea catolicismului în Germania, ceea ce nu corespunde deloc cu modul în care s-a răspândit creștinismul în primele trei secole de după Hristos, adică în mod pașnic, tot mai mulți devenind creștini deși erau persecutați.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by