Președintele camerei inferioare a Parlamentului Rus, Duma, l-a acuzat joi pe opozantul Alexei Navalnîi că lucrează pentru serviciile secrete occidentale și a susținut că de fapt Vladimir Putin i-a "salvat viața", scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Navalnîi nu are nicio rușine, este un scelerat. Putin i-a salvat viața (...), este clar că Navalnîi lucrează cu serviciile speciale și autoritățile țărilor occidentale", a afirmat, într-un comunicat, Viaceslav Volodin, după ce opozantul a afirmat că președintele rus se află "în spatele" otrăvirii sale.

Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat Putin viața lui Navalnîi dar a susținut că "dacă ceva i se întâmplă opozantului), atunci acest lucru a fost orchestrat de serviciile speciale occidentale".

Anterior, Alexei Navalnîi a declarat că vrea să revină în Rusia, după ce își revine în urma tentativei de otrăvire, în primul interviu public după ieșirea din spitalul german unde a fost tratat.

"Nu îi voi face cadoul (lui Vladimir) Putin de a nu reveni în Rusia", a spus el, pentru săptămânalul german Der Spiegel.

"A nu reveni ar însemna că Putin și-a atins obiectivul. Datoria mea este în prezent să rămân cum sunt, cineva căruia nu-i este frică. Și nu îmi este frică", a continuat el.

Opozantul l-a acuzat pe Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: "Afirm că Putin se află în spatele acestui act, nu văd alte explicații".

Alexei Navalnîi, 44 de ani, a fost externat în urmă cu o săptămână din spitalul berlinez Charité, unde a fost tratat timp de o lună. Până când se va restabili complet, va locui în Berlin cu soția și fiul lor.

Acesta a oferit în interviu și detalii legate de otrăvirea sa, în timp ce mergea cu avionul spre Moscova, din Tomsk, Siberia.

"Am auzit atunci voci din ce în ce mai înăbușite, o femeie zicând: nu leșinați. Și asta e tot. Știam că sunt mort. Nu mi-am dat seama până mai târziu că mă înșelasem".