Contul oficial de Twitter al guvernului ungar a fost suspendat de rețeaua socială "fără avertisment și fără explicații", a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, citat de AFP.

Viktor OrbanFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

"Se pare că a venit această nouă lume drăguță, în care giganții tehnologici îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite. Am luat măsurile necesare și așteptăm o explicație oficială de la Twitter", a adăugat Kovacs, un apropiat al premierului Viktor Orban.

Orice tentativă de accesare a contului afișa următorul mesaj: "Utilizatorul @abouthungary a fost suspendat".

"Este extrem de interesant ținând cont de faptul că Comisia Europeană va publica astăzi primul său raport privind statul de drept", a comentat Kovacs.

Comisia Europeană dezvăluie miercuri un prim raport privind respectarea statului de drept în cele 27 de țări UE, care critică dur Ungaria.

Potrivit unui rezumat obținut de AFP, documentul Comisiei invocă "grave îngrijorări" privind consecințele reformelor din justiție privind independența magistraților în Ungaria.

Marți, premierul ungar Viktor Orban a cerut în zadar demisia comisarului european Vera Jourova, care a calificat vineri Ungaria în presa germană drept o "democrație bolnavă".

Ungaria este singura țară din UE unde “fake news” constituie narațiunea oficială, potrivit politologului ungar Peter Kreko.

Aceste false informații sunt preluate de presă și de televiziunea publică, apropiate puterii, a explicat Kreko.

În acest an, Twitter a suprimat mai multe postări ale președintelui american Donald Trump, invocând informații eronate.