Joe Biden și-a făcut publice fișele fiscale pentru anul 2019 marți, la câteva ore distanță de dezbaterea prezidențială împotriva lui Donald Trump, în timp ce acesta din urmă este vizat de dezvăluiri explozive din partea presei cu privire la situația sa fiscală, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Biden Victory Fund / Zuma Press / Profimedia

Documentele, postate pe site-ul candidatului la Casa Albă Democrată, arată că Biden și soția sa au plătit 299.346 dolari impozite federale anul trecut.

Duminică, New York Times a dezvăluit că miliardarul Donald Trump, care a refuzat să-și publice fișele fiscale de la alegeri, a plătit impozite de doar 750 de dolari statului federal în 2016 și 2017.

În iulie 2019, Biden își publicase deja declarațiile fiscale pentru 2016, 2017 și 2018 în timpul primarelor democratice pe care le-a câștigat în cele din urmă.

De asemenea, senatorul democrat Kamala Harris, colega sa de campanie, și-a publicat fișa fiscală din 2019 cu impozite plătite de 1.1 milioane de dolari.

Situația fiscală a lui Trump ar trebui să fie în centrul atacurilor adversarului său în timpul dezbaterii dintre ei de marți seară în Cleveland.

Potrivit New York Times, fostul magnat imobiliar a folosit mecanisme de optimizare a impozitelor utilizate de marile averi și de multinaționalele americane.

Deși a denunțat un fake news, președintele republican a refuzat cu încăpățânare să confirme sau să respingă cifrele publicate.