Amnesty International a anunţat marţi că îşi suspendă activităţile din India după îngheţarea conturilor sale bancare în cadrul a ceea ce organizaţia neguvernamentală consideră a fi o "vânătoare de vrăjitoare" împotriva grupurilor de apărare a drepturilor omului, relatează AFP şi DPA.

Opriti biciuirea, protest Amnesty InternationalFoto: Flickr

Criticii guvernului din societate civilă şi mass-media se plâng cu regularitate că sunt hărţuiţi de administraţia premierului indian naţionalist Narendra Modi, însă acesta neagă acuzaţiile.

Amnesty afirmă că a aflat că la 10 septembrie i-au fost îngheţate conturile bancare din India, ceea ce a obligat-o să concedieze angajaţi şi să îşi suspende campaniile, precum şi munca de cercetare.

"Este cea mai recente evoluţie dintr-o neîntreruptă vânătoare de vrăjitoare a guvernului indian împotriva organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, pe baza unor acuzaţii nefondate", se arată într-un comunicat al ONG-ului.

Potrivit Amnesty, nu este vorba de un accident, pentru că măsura vine după ce organizaţia a publicat rapoarte care conţineau acuzaţii de "grave încălcări ale drepturilor omului" de către poliţie în timpul confruntărilor confesionale de la New Delhi din februarie sau de către forţele de securitate în Caşmirul indian, potrivit Agerpres.