Politicianul de opoziție rus Alexei Navalnîi a confirmat luni că a fost vizitat de cancelarul german Angela Merkel în timp ce era tratat la spitalul Charité din Berlin, relatează Reuters și Deutsche Welle.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vizita, raportată de revista germană Der Spiegel, a fost confirmată de Navalnîi printr-o postare pe Twitter, acesta negând însă că vizita ar fi fost „secretă” cum au relatat jurnaliștii de la Der Spiegel.

„A fost o întâlnire dar n-ar trebui să-i ziceți 'secretă'”, a scris politicianul în vârstă de 44 de ani, adăugând că „mai degrabă a fost o întâlnire privată și o conversație cu familia. Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Angela Merkel pentru că m-a vizitat în spital.

Navalnîi a fost externat săptămâna trecută din spitalul berlinez Charité unde a fost transportat din Siberia cu o aeronavă medicală. ONG-ul care a organizat evacuarea sa din Omsk la Berlin a declarat că Navalnîi este hotărât să se întoarcă în Rusia.

Laboratoare din Germania, Franța și Suedia au confirmat că politicianul de opoziție rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Guvernul german a cerut o explicație din partea Kremlinului privind otrăvirea dar Moscova a negat orice legătură cu incidentul și a acuzat Berlinul că obstrucționează o anchetă asupra cazului.

Citește și: